Ez a réteg évről évre nagyon látványosan növekszik. Ez természetesen sportvonalon is tetten érhető, a fiatalok körében ugyanis egyre népszerűbbek a motorsportok.

Ha egy ifjút megcsap a benzingőz, elkezdi keresni maga körül a lehetőségeket a kiteljesedésre. Ilyenkor leggyakrabban az utcai motorozás és az off road - enduro szokott szóba kerülni, és utóbbi még mindig jobb megoldás, mint fejetlenül száguldozni a forgalomban. Igen ám, de hová menjen a csapatni vágyó rider, hogy tevékenységével ne zavarja az állatokat, ne szennyezze a környezetét, és ne húzza ki a gyufát a rendészetnél?

Az elhagyatott földút és az erdő meg se forduljon a fejedben, semmiképp ne menj a törvénnyel szembe. Jó ötlet lehet a dirtpark és a motocross pálya, de aki valóban terepezni szeretne, annak a vágyait ez csak részben fogja kielégíteni, és ott lesz a "kell még" érzés. Erre szolgál kézenfekvő megoldással a MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) frissen megalakult tereprali szakága, ahol most tárt karokkal várják a magukat kipróbálni akaró pilótákat.

Garamvölgyi Zoltán bizottsági tag így látja a helyzetet:

„Rengeteg olyan fiatal van, akinek már a szülei is motoroztak vagy versenyszerűen húzták a gázt. Az ő esetükben szinte a vérvonallal együtt jön a vonzalom a motorizáció iránt. Másoknál ez valamilyen külső impulzus hatására érkezik, de a szenvedély mindkét esetben ugyanolyan erős, és összeköt bennünket. Én magam is versenyző vagyok, ezért tudom, hogy mire van szükség, és mi az, ami kerülendő, ha az ember sportolóként akarja űzni az ipart. Mi a tereprali bizottságnál arra gondoltunk, hogy a reform első lépéseként szeretnénk becsábítani fiatalokat és új arcokat a szakágunkba."

Sok olyan srác és lány van, aki már rendelkezik is a megfelelő technikával ehhez, őket akarjuk megszólítani. Az erdők, a pénzbírság, és a nyakmagasságban kifeszített drót - mert igen, sajnos van ilyen - helyett mi szervezett körülményeket, biztonságos és élvezetes motorozást, versenyzést kínálunk. Fiúk, lányok, inkább benzinre és alkatrészekre költsétek a bírság árát!” - zárta humorosan mondanivalóját a sportvezető, aki egyszemélyben a nívós HunGarian Baja tereprali világkupafutam főszervezője is.

Ha kedvet kaptál a dologhoz - legyen az motoros, quados, vagy akár side by side-fanatikus – akkor sok szeretettel várnak már a következő versenyen. Minden további információt megtalálsz a tereprali szakág Facebook oldalán.

Forrás/ Fotók: