2018. augusztus 30. | 12:04

A Toyota kisautója 13 évvel ezelőtt került a köztudatba, ez idő alatt sikeressége több generáción át ívelt. Vajon minek köszönheti értékesítésbeli népszerűségét a Toyota Aygo legújabb, ráncfelvarrott változata?

A Toyota Magyarország a 2018. június 13-án megrendezett sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a Toyota Aygo frissített változatát. A rendezvényen, melyen az Alapjárat csapata is részt vett, találkozni lehetett többek közt Király Viktorral, a Toyota márkanagykövetével is!

Személyreszabhatóság: Ezzel a bizonyos kulcsszóval emlegetik a Toyota ráncfelvarrott kisautóját. A gépjárműtulajdonosok számára manapság egyre fontosabb, hogy autójuk, mely napi szinten szolgálatot tesz, minél jobban kifejezze egyéniségüket. Az értékesítés terén rendkívül sikeresnek bizonyuló új modellnél az ügyfelek nyolcféle trendi karosszériaszín, köztük két különleges metálfényezés közül is választhatnak. Az Aygót alapvetően nőies autónak tartják, ám megfelelő színvilággal, illetve felszereltséggel a férfi közönséget is meg lehet vele szólítani!

Toyota Aygo x-treme

A legújabb Toyota Aygo esetében sem nélkülözték a tervezők az autó orrának egyedi „X” formájú kialakítását, de ugyanakkor markánsabbá formálták azt. Az újragondolt LED-es fényszóróegységekkel, valamint az integrált nappali menetfényekkel (DRL) tettek arról, hogy a városi kisautó már első pillantásra is vonzó lehessen!

Toyota Aygo x-cite

„Az ‘X’ grafikai elem szerves része az Aygo formatervének, így kérdés sem volt afelől, hogy muszáj megtartanunk. Ugyanakkor szerettük volna ezt a dizájnelemet olyan új, eredeti módon bemutatni, hogy az változatlanul kifejezze az Aygo egyéniségét. Az új orrkialakítás egyben markánsabb kiállást is kölcsönöz az autónak és az aerodinamikai jellemzőit is javítja.” – nyilatkozta Elvio D’Aprile, a Toyota európai formatervezési részlegének igazgatója a Toyota Magyarországnak.

Az igazgató elmondása szerint az elődmodellen az 'X' olyannyira uralta az orrészt, hogy az ember figyelme azonnal rá irányult. A személyreszabhatóság elsők közt a lámpatestek alatti díszítőelemeken mutatkozik meg, ezek az elemek pedig képesek optikailag szélesebbé tenni az autót. Az ügyfelek opcionálisan kérhetnek ezekből a „foltokból” Feketét, Ragyogó Feketét vagy éppen Ezüstöt.

A stabil keretekbe ágyazott hűtőrács hatalmas szájként jelenik meg az orrész alsó egységén, mely csak tovább hangsúlyozza a kompakt kisautó magabiztos kiállását. Ahhoz, hogy a kis Aygo az utakon szinte azonnal felismerhető legyen, nagyban hozzájárulnak a hátsó részen elhelyezett új LED DRL fényvezető elemek, melyek tovább hangsúlyozzák a hátsó rész szélességét.

a hátul elhelyezett új LED DRL fényvezető elemek tovább hangsúlyozzák az autó hátsó részének szélességét

Nyolc különböző karosszériaszín közül lehet válogatni, melyek teljessé teszik az autó új külső megjelenését. Ezek közt két új árnyalat – a Ciánkék Metál és az X-Cite változathoz rendelhető Magenta Metál – is szerepel. A 15 colos könnyűfém keréktárcsák, illetve a felniközép kupakok más-más dizájnnal rendelhetők meg a különböző felszereltségi szintekhez.

Az utastér prémium színskálát kínál a Kvarc szürke, valamint fekete Zongoralakk árnyalatokkal, és a legtöbb felszereltségi szinthez még új üléskárpitok is rendelhetők!

A kombinált műszeregység megjelenésén is változtattak, így az most már erősebb térhatást kelt

Az alapmodell, vagyis az X felszereltséggel rendelkező Toyota Aygo ára bruttó 2 690 000 Ft-ról indul, míg a legütősebb, X-Treme felszereltségű kivitelért alaphangon bruttó 3 925 000 Ft-ot kell kifizetni.

Toyota Magyarország sajtóközlemény