Újabb fotókon az Aston Martin 2020-as kabriója

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A DBS Superleggera Volantét teszt közben kapták el, és egy videó is készült róla a versenypályán

A brit sportkocsit most éppen a Nürgurgringen tesztelték, egyelőre több helyen is fekete szalaggal takarva. A motorháztető domborulatait például gondosan becsomagolták. Az autó farán aprócska szárny látható, és szerintem a kipufogóknál is trükköztek valamit. A nagyobbik átmérőjű vég mellett egy kisebb csövet is kibújtattak, melyet feltehetően megtévesztő jelleggel raktak oda. Ez majd csak a sorozatgyártású verzión derül ki.

Aston Martin DBS Superleggera Volante, elölről

A Vanquish-t leváltó DBS Superleggera kabrió következő verziója 2020 környékén érkezhet, és nagyban hasonlít az alapjait adó DB11 Volantéra. Bár többek közt az orra is más kialakítású, hiszen nagyobb hűtőrácsot és módosított alsó beömlőket kapott. A Superleggera elnevezés az autó súlyára utal, hiszen karbon karosszéria elemekkel igyekeztek csökkenteni az autó össztömegét.

A kabrió alá is versenyfutóművet tettek, a jobb lassulás érdekében pedig nagy méretű karbon-kerámia féktárcsákat alkalmaztak. Próbálták a leszorító erőt is maximalizálni. Jelenleg az összes Aston Martin közül a kupé verziónál van a legjobban megoldva ez a kérdés. Nagy valószínűséggel a kabrió is meg fogja közelíteni ezt a szintet.

Aston Martin DBS Superleggera Volante, hátulról

A Volantét egy 5.2 literes, duplaturbós V12 hajtja, mely 715 lóerőt teljesít. Ez nem éri el a Ferrari 812 Superfast 789 lóerejét, de a hírek szerint készül majd egy DBS Superleggera AMR verzió, mely még ennél is erősebb lesz. A beltérben a gyártótól megszokott elemeket találni. A szériafelszereltség részei a bőrrel és alcantarával bevont sportülések, melyek eszelősen jól néznek ki. Szintén alapáras lesz a kulcs nélküli nyitás, a 360 fokos kamera, a parkolási asszisztens, a navigáció és a Wi-fi rendszer.

A DBS Superleggera az Aston harmadik autója a hét modellből álló projektjükben, az első kettő a DB11 és az újratervezett Vantage volt. Egy SUV érkezik majd 2019-ben, 2020-ban pedig egy középmotoros szupersportkocsi. Az elektromos Lagonda SUV 2021-re várható, két évvel később pedig egy elektromos szedánt szeretnének bemutatni. Lesznek még limitált szériás modellek is, mint a Valkyrie vagy az elektromos Rapid E. Nem tüntetik el a Vanquish nevet teljesen, hiszen a jövőben egy középmotoros modellen szerepel majd ez a felirat.

Aston Martin DBS Superleggera Volante beltere

Az Aston Martintól nem áll messze a sportkocsik gyártása, hiszen az 1913-as alapításuk után első autójukat egyből be is nevezték egy versenyre, melyet végül megnyertek. Hamar kiderült, hogy csak versenyzéssel nem jutnak előrébb, így utcai modelleket is gyártani kezdtek. A motorsportban azonban mindvégig igyekeztek megtartani szerepüket.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Aston Martin
2020. június 21.
Veterán versenyzők a porondon!
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.

További hírek