Ha bármilyen reklámblokkoló eszközt használsz, a videó esetleg nem jelenik meg. A videó megtekintéséhez kapcsold ki reklámblokkoló eszközöd.


Az új Volvo XC60 nem csak dizájnos, de fejlett technológiát kínál

"Néha azok a pillanatok a legjelentőségteljesebbek, amik meg sem történnek." Ezen felvetésen alapul az új XC60 drámai és elgondolkodtató kisfilmje. Mit is jelent ez valójában?

 

 

A balesetek 94%-át emberi tényezők okozzák. A Volvo hisz abban, hogy a fejlett biztonsági rendszerek használatával csökkenthető az emberi hiba, valamint az ezáltal bekövetkező balesetek száma. „A biztonság a szíve mindennek, amiért a Volvonál dolgozunk. Mindig így volt, és mindig is így lesz. Ezzel a filmmel reméljük, fel tudjuk hívni az emberek figyelmét arra, hogy miért törekszünk a biztonságra, és milyen fontos ez mindannyiunk számára” – mondta Björn Annwall a Volvo Csoport képviseletében.

A Volvo már többször bizonyította, hogy a fejlett biztonsági technológia mekkora erővel bír a közlekedésben. Egy jól átgondolt mérnöki vívmány nem csak az utasok, de az autó körül levők életét is megmentheti. A film egy fiatal lány útját követi az iskolakezdés napján. A kislány elkövetkezendő éveibe nyerhetünk ekkor pillantást, hogy mi is vár rá a nagybetűs életben. Felnőtté válás kérdései, világutazás, letelepedés, majd egy boldog család nevelése. Ez egy hirtelen megszakadással ér véget, amikor a lány egy közeledő Volvo elé lép. A Volvo XC60 biztonsági rendszere felismeri az úton átkelő lányt és automatikus vészfékező rendszerrel megállítja az autót, ami így akár egy egész életet megváltoztató ütközést kerül el. A gondolatébresztő tanulság ekkor jelenik meg: a skandináv gyártó továbbra is úttörője a feltétel nélküli biztonságnak, ami az elkövetkezendő autóikban is visszatükröződik.


Drámai és egyben elgondolkodtató kisfilm a Volvotól

A cikket a Volvo szponzorálta.