A 20. Szilveszter Rallye képekben

Közzétéve:
2018-12-30, 15:26

A jubileumi évzáró rali bőven tartogatott izgalmakat, amelynek a végén egy cseh páros végzett az élen

Az egyik legnagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező páros, Ondrej Bisaha és Petr Tesinsky diadalmaskodott a 20. alkalommal megrendezett Szilveszter Rallye-n. Teljesítményük igen meggyőző volt, ugyanis négy szakaszt megnyertek. Az abszolút második helyen végző Velenczei Ádám, Szedő Csaba páros a két nap alatt megrendezett hat szakaszból kettőt nyert. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az ifjabb Kiss László, Nyírfás Yulianna duó állhatott fel.

repül a Skoda Fabia R5, elölről fotózva
Az abszolút győztesek a szakasz legkedveltebb részénél, az ugratónál

Az eredmény igazából nem meglepő, ugyanis a mezőnyben 13 darab R5-ös versenyautó volt megtalálható, ebből 9 Skoda Fabia és 4 Ford Fiesta. Így várható volt, hogy az abszolút elsőségért más autóval indulóknak nem sok esélyük lesz. Végül ez annyira igaz lett, hogy az első 11 helyezett közé, mindössze két nem R5-ös technika került be.

Kazár Miklós és Tóth Zsolt egy régi Mitsubishi Lancer EVO-val a 7. helyen zártak, míg a nap meglepetését egy lengyel duó szállította, a Tomasz Zbroja és Jakub Wróbel kettős a Ford Fiesta Protót az abszolút negyedik helyre hozta be. Annak ellenére, hogy egész idő alatt technikai gondokkal küzdöttek, ugyanis háromhengerezett a Fiesta.

Ford Fiesta R5 az ugratón, szemből fotózva
Az abszolút harmadik helyezett páros 

Nem voltam nagyon lelkes a verseny előtt, mert nem vagyok nagy ralis, illetve a Rallylegend elég magasra tette a mércét! Viszont kellemesen csalódtam, mert láttam néhány akciót és komoly technikákat is. A rendezésben sem találtam kivetni valót, ez pedig Magyarországon ritka, be kell vallani. Úgy gondolom, hogy a jubileumi évzáró méltó lezárása volt a 2018-as évnek számomra is.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...
Lángot lő az Audi az esti gyorson - oldalról fotózva
2018. október 16.
Van egy sztorim, ami úgy kezdődik, hogy péntek éjjel a San Marino-i várban... Érdekel?

További hírek