2021-től már az Aston Martin is szállít Safety Car autókat az F1-ben

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-18, 10:32

Jövőre új járgányt kaphat Bernd Mayländer. A versenyek felén akár egy Aston Martin Vantage modellt is láthatunk a mezőny elején.

A Mercedes már 1996 óta, azaz 24 éve egyedüli biztonsági autó beszállítója a Száguldó Cirkusznak, azonban sok minden változik mostanában a Forma-1 háza táján, és autóipari szempontból is összefonódni látszik valamelyest a brit Aston Martinnal. A RaceFans megbízható információkra hivatkozva állítja, hogy 2021-től már nem csak a Mercedes, hanem az Aston is szállít majd biztonsági és orvosi autókat az F1-be, így a versenyek több mint 50 százaléka esetén egy másik autót kell vezetnie Bernd Mayländernek.

A jelenlegi Mercedes-AMG Safety Car a Forma-1-ben, Bernd Mäylander vezetésével

Az oldal szerint a brit márka választhatja ki, hogy melyik verseny helyszíneken viszi pályára autóit, ami azt jelenti, hogy valószínűleg olyan országokban lesz jelen az Aston Martin, ahol nagyobb a márka piaci érdekeltsége vagy ahol potenciális lehetőséget látnak a keresletet tekintve. Példának okáért Braziliában meglehetősen szerény a közutakon felbukkanó Aston Martinok száma, így biztosan Mercedes vezeti majd fel a mezőnyt. A Racefans már azt is tudni véli, hogy az Aston Martin által pályára küldött Safety Car majd egy Vantage lehet, az orvosi autó pedig majd egy DBX, amit ugyanaz a V8-as motor hajt, mint a Mercedes-AMG GT R autókat.

A Mercedes már 20 százalékos részesedéssel bír a brit márkában, ami azt jelenti, hogy nem csak a Forma-1-ben, hanem azon kívül is szoros a két márka együttműködése.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Schumacher összetört Ferrarija
2020. november 15.
Előfordult, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is eldobta a vasat a Safety Car mögött.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek