7 éve ezen a napon szenvedett síbalesetet Michael Schumacher

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-12-29, 06:50

Bőven tart még a rehabilitáció, de a nyilvánosság számára titok, hogy mi lehet igazából a hétszeres világbajnokkal.

A Forma-1 éppen a téli szünet közepe felé közeledett. A Schumacher család vakációját töltötte, egy évvel azután, hogy a hétszeres világbajnok másodjára is visszavonult volna. Ekkor azonban szörnyű hír érkezett, hiszen a hírportálok arról tudósítottak, hogy síbalesetet szenvedett Michael Schumacher.

A német pilóta családjával a Méribelben lévő francia sípályán töltötte a két ünnep közötti napokat. A baleset előtti reggelen éppen egy kisebb réteg friss hó esett, ezzel magyarázták, hogy miért nem láthatta Schumacher azt a sziklát, ami a balesetben kulcsszerepet töltött be. Olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint Schumacher gyerekek segítségére indult, amikor a szerencsétlen eset történt.

A Ferrari istálló Schumacherrel együtt ünnepli bajnoki címét

A teljes igazságot nem tudjuk, az ellenben biztos, hogy Schumacher feje egy sziklának csapódott és komoly sérüléseket szenvedett. A hírek szerint a sisakja is ketté tört. Szerencse volt, hogy a mentőhelikopter probléma nélkül gyorsan meg tudott érkezni és le tudott szállni, hiszen ilyen időszakokban a riasztások száma meglehetősen gyakori. A segítség tehát gyorsan érkezett, hogy aztán az első kórházba elszállítsák, ahol sajnos még nem tudták ellátni. A legközelebbi erre alkalmas egészségügyi intézmény a grenoble-i volt.

Mi történt azóta?

Miután Michael Schumachert a grenoble-i korházba szállították, már kómában volt. A baj akkora volt, hogy életmentő műtétet kellett végrehajtaniuk, majd másnap újabb operációkkal távolítottak el egy vérömlenyt és csökkentették a koponyaűri nyomást. Több mint 169 napi kóma után nyáron ébredt csak fel, amely után megkezdődhetett a rehabilitáció: az újrakezdés, amely még mindig tart. A nyilvánosság számára titok, hogy hol tart a hosszú folyamatban a hétszeres világbajnok.

Michael Schumacher és Ross Brawn Ferrari színekben

Többször is voltak nála látogatók, többek között jóbarátai és korábbi csapattársai, például Felipe Massa, Ross Brawn és Jean Todt is, aki jelenleg az FIA vezére. Todt elmondása szerint többször is néztek már együtt Forma-1-es futamokat és szokott vele kommunikálni is. Nemrég, egészen pontosan nyáron volt egy őssejt kezelésen is, amelynek célja, hogy regenerálják Schumacher idegrendszerét.

Mire számíthatunk?

Sok-sok feltételezés és szivárogtatás után most igazából a legbíztatóbb az, hogy a hozzá közel álló személyek szerint Schumacher állapota folyamatosan javul. Azt azonban nem tudni, hogy ennek milyen szakaszában tart és hogy mikor élhet újra teljes életet. Egyelőre nincsenek még becslések sem arra vonatkozóan, hogy mikor láthatjuk őt újra, ha egyáltalán sor kerül erre.

Egy biztos, nagyon reméljük, hogy felépül és idővel akár Mick Schumacher sikereit is élőben követheti figyelemmel. Reménykedhetünk, hiszen számos példa van a felépülésre és a pozitív végkimenetre. Ott van többek között Richard Hammond története, aki hatalmas balesetet követően szenvedett szintén agyi sérüléseket, vagy Robert Wickens példája, aki egy 2018-as IndyCar-os versenyhétvégén szenvedett el súlyos gerinc sérüléseket, amely után még csak mostanában kezd el teljesen lábra állni. Michael Schumacher nem adja fel, ebben biztosak lehetünk.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mick Schumacher győzelme egy F2-es versenyen
2020. december 02.
A Haas hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik Michael Schumacher fia, Mick a Forma-1-es istállóhoz.
Schumacher és Baraichello
2020. szeptember 27.
A Racing Point idei ügyénél jóval komolyabb vétségeket is elkövettek a múltban.

További hírek