Ma 50 éves minden idők egyik legjobb F1-es pilótája!

Közzétéve:
2019-01-03, 13:20

Michael Schumacher neve hallatán szinte mindenkinek van egy emlékezetes momentum, amit képes szinte bármikor felidézni. A legenda 2019 január 3-án ünnepli az 50. születésnapját!

A Formula 1 hétszeres világbajnoka 1991 és 2012 között volt tagja a Száguldó Cirkusznak. Rengeteg rekord és hihetetlen adatok kapcsolódnak a nevéhez, ezekből sokat a mai napig nem tudtak túlszárnyalni.

2006-ban visszavonult, miután 2 világbajnoki címet zsebelt be a Benettonnal, majd 5-öt a Ferrarival. Ezután nem találta helyét, majd három évvel később visszatért a Mercedeshez, de tudta hozni régi formáját, így 2012-ben végleg visszavonult az F1-től.

Michael Schumacher a Mercedessel szemből fotózva

2013 december 29-én egy sajnálatos síbalesetet követően kómába esett, azóta pedig svájci otthonában lábadozik, a külvilágot pedig teljesen kizárta a családja. Semmilyen információt nem adtak ki nagyon sokáig az állapotáról. Most, születésnapja előtt a Facebook oldalán a családja egy közleményt adott ki.

Ezt tartalmazza a poszt:

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy együtt ünnepelhetjük holnap Michael 50. születésnapját veletek,  szívből köszönjük, hogy ezt együtt tehetjük meg. Ajándékként neki, nektek és nekünk egy virtuális múzeumot hozott létre a Keep Fighting Alapítvány. A hivatalos Michael Schumacher-applikáció holnap kel életre, hogy mindannyian együtt emlékezhessünk Michael sikereire. Az alkalmazás egy újabb mérföldkő, amelyet azért teszünk, hogy méltóképpen megemlékezzünk a hihetetlen teljesítményéről. Jó szórakozást kívánunk az applikációval!

Michael büszke lehet arra, amit elért, ahogy mi is azok vagyunk! Ezért emlékezünk a sikereire a kölni magángyűjteményével és emlékeket teszünk közzé a közösségi médiában, valamint folytatjuk a munkát a Keep Fighting Alapítvánnyal. Szeretnénk emlékezni és megünnepelni a győzelmeit, a rekordjait és a születésnapját.

Michael Schumacher a Ferrariban ülve közelről

Michael a legjobb kezekben van, ahogy mi is mindent megteszünk emberileg érte és mellette vagyunk. Kérjük, értsétek meg, hogy figyelemmel követjük a jókívánságaitokat, de egy olyan érzékeny témát, mint az egészsége megtartanánk magunknak. Ugyanakkor egészségben és boldogságban gazdag új évet kívánunk."

Michael Schumacher 50. születésnapja alkalmából a már fentebb  említett telefonos applikáció elérhető a hétszeres világbajnok hivatalos weboldalán. Ebben a program által kínált virtuális múzeumban sétálva visszaemlékezhetsz a legenda sikereire, valamint meghallgathatod az volt autóinak hangját. Reggel már a kávém elfogyasztása mellett le is töltöttem és alaposan áttanulmányoztam.

Ami kicsit jobban felkeltette az érdeklődésemet az egy valóságos kiállítás, amely nem messze Michael szülővárosától, Kölnben nyílik és a karrierjének fontosabb állomásait mutatja be. Mindenféleképpen megérne egy kirándulást.

Kapcsolódó írások

Michael Schumacher szemből fotózva
2018. november 23.
Eddig sosem látott interjút tett közzé a hétszeres Formula 1-es világbajnok családja.
A drift nagykövete: Keiichi Tsuchiya
2017. február 24.
Lehet, hogy a „Drift King” visszavonult a versenyzéstől, de az általa teremtett drift közösségből bőven kiveszi a részét.
60 év – Laguna Seca
2017. szeptember 11.
Laguna Seca a világ egyik legkülönlegesebb versenyhelyszíne, mely igazi zarándokhely a motorsportok kedvelőinek.
Egy legenda: Bruce McLaren
2017. október 09.
A McLaren Forma-1-es csapat legendás versenyző-alapítója, aki egyben remek üzleti érzékkel is rendelkezett, nevét örökre beírta a sport történelmébe.