Ma 50 éves minden idők egyik legjobb F1-es pilótája!

Közzétéve:
2019-01-03, 13:20

Michael Schumacher neve hallatán szinte mindenkinek van egy emlékezetes momentum, amit képes szinte bármikor felidézni. A legenda 2019 január 3-án ünnepli az 50. születésnapját!

A Formula 1 hétszeres világbajnoka 1991 és 2012 között volt tagja a Száguldó Cirkusznak. Rengeteg rekord és hihetetlen adatok kapcsolódnak a nevéhez, ezekből sokat a mai napig nem tudtak túlszárnyalni.

2006-ban visszavonult, miután 2 világbajnoki címet zsebelt be a Benettonnal, majd 5-öt a Ferrarival. Ezután nem találta helyét, majd három évvel később visszatért a Mercedeshez, de tudta hozni régi formáját, így 2012-ben végleg visszavonult az F1-től.

Michael Schumacher a Mercedessel szemből fotózva

2013 december 29-én egy sajnálatos síbalesetet követően kómába esett, azóta pedig svájci otthonában lábadozik, a külvilágot pedig teljesen kizárta a családja. Semmilyen információt nem adtak ki nagyon sokáig az állapotáról. Most, születésnapja előtt a Facebook oldalán a családja egy közleményt adott ki.

Ezt tartalmazza a poszt:

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy együtt ünnepelhetjük holnap Michael 50. születésnapját veletek,  szívből köszönjük, hogy ezt együtt tehetjük meg. Ajándékként neki, nektek és nekünk egy virtuális múzeumot hozott létre a Keep Fighting Alapítvány. A hivatalos Michael Schumacher-applikáció holnap kel életre, hogy mindannyian együtt emlékezhessünk Michael sikereire. Az alkalmazás egy újabb mérföldkő, amelyet azért teszünk, hogy méltóképpen megemlékezzünk a hihetetlen teljesítményéről. Jó szórakozást kívánunk az applikációval!

Michael büszke lehet arra, amit elért, ahogy mi is azok vagyunk! Ezért emlékezünk a sikereire a kölni magángyűjteményével és emlékeket teszünk közzé a közösségi médiában, valamint folytatjuk a munkát a Keep Fighting Alapítvánnyal. Szeretnénk emlékezni és megünnepelni a győzelmeit, a rekordjait és a születésnapját.

Michael Schumacher a Ferrariban ülve közelről

Michael a legjobb kezekben van, ahogy mi is mindent megteszünk emberileg érte és mellette vagyunk. Kérjük, értsétek meg, hogy figyelemmel követjük a jókívánságaitokat, de egy olyan érzékeny témát, mint az egészsége megtartanánk magunknak. Ugyanakkor egészségben és boldogságban gazdag új évet kívánunk."

Michael Schumacher 50. születésnapja alkalmából a már fentebb  említett telefonos applikáció elérhető a hétszeres világbajnok hivatalos weboldalán. Ebben a program által kínált virtuális múzeumban sétálva visszaemlékezhetsz a legenda sikereire, valamint meghallgathatod az volt autóinak hangját. Reggel már a kávém elfogyasztása mellett le is töltöttem és alaposan áttanulmányoztam.

Ami kicsit jobban felkeltette az érdeklődésemet az egy valóságos kiállítás, amely nem messze Michael szülővárosától, Kölnben nyílik és a karrierjének fontosabb állomásait mutatja be. Mindenféleképpen megérne egy kirándulást.

További autós hírek

Még mellette sem szívesen parkoltunk volna, hiszen a sofőr – érthető indulatai ellenére – egy igazi dühöngő őrült, aki kezelésre…

Egy román “horror karaván”, az MO-ról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból, piros lámpánál jobbra kanyarodik. (szerencsére baleset nem…

A beleset-megelőzés, a rendőrség egyik hivatalos facebook oldala és a PoliceHungary YouTube csatorna posztolta ki azokat a jeleneteket egy videócsokorban,…

Kereskedelmi forgalomban várhatóan 2021-ben kapható majd, de valaki már csapatja vele 🙂 A durván 3 hete leleplezett monstrum most közúton…

A nógrádszakáli fiatalember falubelijétől akart autót lopni, de megzavarták. Nem adta fel, nem sokkal később egy kisáruszállítót sikerült elkötnie, de…

Kapcsolódó írások

Michael Schumacher szemből fotózva
2018. november 23.
Eddig sosem látott interjút tett közzé a hétszeres Formula 1-es világbajnok családja.
A Ferrari F2002 elölről fotózva egy kanyarban
2019. december 04.
A Formula 1-es Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén, az RM Sotheby's aukcióján fizetett érte valaki 1,87 milliárd forintot.
A drift nagykövete: Keiichi Tsuchiya
2017. február 24.
Lehet, hogy a „Drift King” visszavonult a versenyzéstől, de az általa teremtett drift közösségből bőven kiveszi a részét.
60 év – Laguna Seca
2017. szeptember 11.
Laguna Seca a világ egyik legkülönlegesebb versenyhelyszíne, mely igazi zarándokhely a motorsportok kedvelőinek.