2021. január 05. | 10:43

Miután a Red Bull lefokozta, más utat kellett, hogy keressen ahhoz, hogy továbbra se kerüljön véglegesen a kispadra.

Miután a 2019-es szezonban Pierre Gasly nagyon gyengén teljesített a Red Bullnál, szezon közben kellett átadnia a helyét Alexander Albonnak, aki kiváló teljesítményt nyújtott az akkor még Toro Rosso néven futó istállóban. Azonban hamar kiderült, hogy az élmezőnyben már nehezebb tündökölni, és habár Christian Horner és Dr. Helmut Marko kivételes segítségben részesítették a thai pilótát, most mégis távoznia kell.

Igazságtalannak tűnhet, hogy Gasly nem ilyen szintű lefokozást kapott, hiszen ő legalább a mezőny tagja maradhatott. Albon nem volt ilyen szerencsés, helyét Juki Cunoda happolta el. A kérdés, hogy vajon Albon tudna legalább olyan teljesítménnyel előrukkolni az AlphaTaurinál (korábban Toro Rosso), mint Pierre Gasly, és egy ilyen visszalépés után talána-e motivációt?

Perez Red Bullba igazolását követően Albon a tartalékpilóta szerepét kapta meg az energiaital-gyár tulajdonában álló osztrák csapatnál. Sose jó kiesni a versenyzés ritmusából, úgyhogy a thai pilóta a megújuló DTM-ben fog versenyezni a következő szezonban. Azokon a versenyeken állhat rajthoz, amelyek nem ütköznek a Forma-1-es hétvégékkel.

Az még nem hivatalos, hogy melyik csapatot fogja erősíteni és az sem, hogy melyik versenyeken vezethet majd. Azt viszont már tudni lehet, hogy az új szezonban az F3-ban három győzelmet szerző Liam Lawson lesz a csapattársa, és még a McLaren csapata is versenytársuk lesz a DTM új szezonjában.