F1: Lépett a Red Bull, új csapattársat kap Max Verstappen!

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-08-12, 12:53

Pierre Gasly visszakerül a Toro Rossóhoz a szezon végéig.

A Red Bull Forma–1-es csapata megunta Pierre Gasly eddigi gyenge teljesítményét, és visszaküldte a fiókcsapatának számító Toro Rossóhoz. A francia pilóta Alex Albonnal cserél helyet a 2019-es szezon hátralévő versenyeire.

Pierre Gasly válaszol az újságíróknak
Gaslyt lecserélte a Red Bull

Albon idén debütált az F1-ben, eddig 12 versenyen 16 pontot szerzett. A legjobb eredménye egy hatodik hely volt a Német Nagydíjon, életében akkor vezetett először F1-es autót esős körülmények között, ez sokat elárul a tehetségéről.

Ezzel szemben Gasly finoman szólva sem villogott a Red Bullnál, mindössze 63 pontot sikerült eddig összekaparnia – szemben Verstappen 181 pontjával. A francia versenyzőt nagyon sok kritika érte,  hiszen míg Verstappen az elmúlt versenyeken rendre a győzelemért harcolt (Ausztriában és Németországban őt intették le elsőként), addig Gasly a középmezőnnyel viaskodott, ami nagyon nem tetszett a főnőkeinek.

Albon lesz Verstappen új csapattársa
Albon nagy lehetőséget kapott a sorstól

Így benne volt a levegőben a váltás, a Red Bull pedig nem is cécózott sokat, már a nyári szünet elején bejelentette az Albon–Gasly cserét. A hír hallatán Danyiil Kvjat biztos kifordult magából, az orosz pilóta minden bizonnyal abban reménykedett, hogy a Red Bull majd őt hívja fel Gasly helyére, hát nem így történt.

Kvjat egy furcsa maszkban
Danyiil Kvjat kicsit kifordult magából a Magyar Nagydíjon

Fotók: Háfra Zsolt 

Forrás:

További autós hírek

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

“Az elsőnél figyeljétek a zöld lámpát a jobb szélén, bőven szabadot jelez már egy ideje, ha nem figyelek, lehet, hogy…

Dunaharasztiban az Alsó-Duna soron egy személyautó csúszott a Dunába. Szerencsére nem ült benne senki. – írja a katasztrófavédelem. A helyszínre…

Kapcsolódó írások

A Red Bull Racing főhadiszállása kívülről
2019. november 12.
Egyetlen pilótaülés van már csak kiadóban.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Max Verstappen tart bemutatót Budapesten egy F1-es kocsival
2020. január 28.
Verstappenék nem lesznek elérhetőek a munka ünnepén.
A Renault üldözőbe venné a nagyokat
2018. április 20.
Ferrari és a Mercedes. Ennek a két csapatnak a motorjai biztosan előrébb vannak még a Renault erőforrásánál, de a franciák bizonyították, hogy tudnak futamot nyerni és hamarosan felnőhetnek a feladathoz.