A Red Bull 1,91 másodperccel lett a kerékcsere világbajnoka - Megszólalt a magyar mérnök!

Közzétéve:
2019-07-18, 13:30

A Brit Nagydíj dobogójára nem fért fel a Red Bull Racing egyik versenyzője sem, viszont összehoztak egy világrekordot.

A Brit Nagydíj a szokottól eltérően tényleg izgalmas és látványos volt. A két Mercedestől látott adok-kapok, majd a Verstappen - Leclerc párharc borzolta a kedélyeket. Az utolsó körökben pedig Vettel összeomlásának lehettél tanúja, a német pilóta benézett egy féktávot és telibe kapta hátulról a Red Bull hollandját.

Pierre Gasly első etapjának végén kiállt kerékcserére, amit meglepően gyorsan cserélt le a silverstone-i boxban a csapat. Pontosan 1,91 másodperc alatt került fel a négy darab új abroncs az RB15-re. Ez 0,01 másodperccel jobb az eddigi legjobbnál, amit a Williamsszel közösen jegyzett.

Ezt a James Bondot alakító Daniel Craig a helyszínről követte figyelemmel, elmondása szerint felfoghatatlan volt, amit a srácok csináltak. A csapat szerelőgárdája hosszú évek óta a DHL Fastest Pit Stop Award élmezőnyébe tartozik. Néhányszor már javítottak az aktuális rekordon, de ez most a leggyorsabb lett a Formula 1 történetében.

Ebben a versenyben jelenleg az élen áll a Red Bull 266 ponttal. A leggyorsabb csere 25 egységet ér, ezzel nem elégedtek meg Silverstoneban a team, hiszen Verstappen autója sem állt 1,96 másodpercnél tovább a boxutcában, amivel még 18-cal növelték előnyüket.

A DHL kerékcsere verseny jelenlegi állása

Ehhez a sikerhez is van egy köze Magyarországnak, hiszen az Aston Martin Red Bull Racing gárdáját erősíti Hegedűs Andor, aki a boxutca felszereléseket tervezi újra és fejleszti rendszeresen. Sikerült őt elérnem, így elmesélte, hogyan is élte meg ezt a rekordot.

"A világrekord felállításához használt felszerelés és rendszer megálmodása, megtervezése és kialakítása az eddigi karrierem legkihívóbb és legkomplexebb feladata volt. Én irányítom a projekt mérnöki oldalát már 2017 óta és hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy része lehettem ennek a mérföldkőnek. 1,9 mp alatti kerékcsere a következő cél!" - nyilatkozta megkeresésemre Hegedűs Andor, az Aston Martin Red Bull Racing magyar tervezőmérnöke.

Az Andorral készített teljes interjúból megtudhatod, hogyan jutott a Formula 1 világába, és milyen út vezetett a Red Bull csapatához.


Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
Aston Martin
2020. június 21.
Veterán versenyzők a porondon!

További hírek