Alonso nem lesz ott az Indy 500 versenyzői között

Közzétéve:
2019-05-20, 15:47

Fernando Alonso mindent megtett, hogy megszerezze az autósport hármas koronáját, azonban idei szezont illetően már biztos, hogy füstbe ment a terve, vagyis falba

A nagy remények ellenére nem indult jól Alonso és a McLaren számára az Indy 500-as edzés. Kedden csupán 50 kört tudott teljesíteni elektronikai hiba miatt, és csak a 32. leggyorsabb időt futotta. Szerdán pedig megkoccolta a falat, majd csúnyán összetörte a kék-sárga 66-os autót. Csütörtökön egy kört sem tudott megtenni, ezzel komoly hátrányba került a versenytársakkal szemben.

Az esetet követően szinte teljesen újra kellett építeni az autót, vadiúj Chevrolet erőforrást kapott és a Carlin által épített kasztnit lecserélték a tartalékra, amelyet John Cummiskey készített. A szombati időmérőn sem volt még az igazi a hamvaiból feltámadó McLaren.

Fernando Alonso az Indy 500 rajtrácsán

Az alakulat kimondottan gyenge teljesítménye miatt egyenes ágon nem került be a legjobb 30-ba. Az utolsó pillanatig kétes volt, hogy bent marad-e, végül ez most nem adta ki a spanyolnak. Ezért vasárnap a pótselejtezőn kellett volna az utolsó hatból bekerülnie a három legjobba. Tőle szokatlan módon szűkszavúan nyilatkozott a spanyol, melyen elmondta, hogy pontosan a teljesítményüknek megfelelő helyet szerezték meg.

Vasárnap James Hinchcliffe-fel, Max Chiltonnal, Patricio O'Warddal, Sage Karammel és Kyle Kaiserrel kellett megküzdenie az utolsó sor helyeiért. Ezt nehezítette a leeső csapadék, ami miatt alig volt idő az edzésre.

A McLaren indy 500-as autója szemből

A paddockban közben elterjedt, hogy a McLaren minden szabályos és kétes módszert is bevet majd, nehogy szégyenben maradjanak a kétszeres világbajnok spanyollal.

A hat pilótából Alonso ment harmadikként, a 227,353 mérföld/órás átlaggal a második helyen állt, azonban gyorsan hátrébb sorolódott. Az utolsóként pályára hajtó Kyle Kaiser 0,019 mérföld/órás átlagsebesség-különbséggel kiejtette a McLaren szupersztárját az Indycar egyik legkisebb csapatának autójával. Így sajnos a kétszeres Formula 1-es világbajnok, Fernando Alonso nem lesz ott a 103. Indianapolisi 500 mérföldes versenyen, melyet május 26-án rendeznek. A Tripla Korona megszerzéséről nem tett még le, egészen biztos.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Alonso McLarennel az Indy 500-on
2019. március 01.
Az az 1972-es bajnok, Mark Donohue előtt tiszteleg a spanyol matador, akinek egész jók az esélyei

További hírek