Gyönyörű lett Alonso idei Indy 500-as gépe

Közzétéve:
2019-04-12, 06:44

Fernando Alonso többet akar a Tripla Koronánál, ennek a következő állomása az Indianapolisi 500-as verseny

A wokingi alakulat 2017-ben még az Andretti Motorsport segítségével állt rajthoz, azonban a hajrában megadta magát az erőforrás így szertefoszlottak a remények. Tavaly nem indultak, most azonban több változás is történt. Többek közt saját csapatot állítottak fel az Indy 500-as projektre, amelynek vezetője Robert Fernley lett, akit tavaly bocsátottak el a Force Indiától. A 66-os számú McLarenben már egy Chevrolet erőforrás dolgozik a Honda helyett.

A McLaren leleplezte a héten az idei Indy 500-ra szánt versenyautóját, amivel a kétszeres Formula 1-es világbajnok áll majd rajthoz. Az autó dizájnában nincs nagy meglepetés, ugyanis megszólalásig hasonlít az MCL34-re, amivel Sainz és Norris vitézkedik. A 66-os rajtszám pedig emléket állít Mark Donohue-nak, aki a csapat első Indy 500-as sikerét szállította még 1972-ben, három évvel később pedig az Osztrák Nagydíj szabadedzésén halálos balesetet szenvedett.

"Fantasztikusan fest a McLaren Racing színeiben ez a kasztni. Reménykedem abban, hogy győzni tudok és beállíthatom a Tripla Koronát. Várom már, hogy újra lássam az amerikai közönséget, ami olyan nagylelkűen fogadott, amikor először versenyeztem a kontinensen" - olvasható Alonso nyilatkozata a McLaren közleményében.

A csapat már meg is kezdte a felkészülést a Texas Motor Speedway-en, amely karakterisztikája ugyan különbözik az indianapolisi pályáétól, de az autó tökéletes beállítását és a csapat összeszokását nagyban segíti. Az autó megegyezik az éles versenygéppel, de nem az, mert már elindították Amerikába. 

McLaren Indy 500-as versenyautója hátulról

Alonso ugyanis április 24-én ott gurul majd először pályára vele a futamot megelőző teszten, a versenyhét május 14-én veszi kezdetét a szabadedzésekkel, 18-19-én rendezik az időmérőket, a fő megmérettetés pedig 26-án rajtol majd el. 

A McLaren és Alonso is nagyon készül az Indianapolis 500-ra, mert a tét nem kisebb, mint a Tripla Korona elhódítása. Ezt eddig csak Graham Hillnek sikerült elhódítania ami magában foglalja a monacói F1-es futam, a Le Mans-i 24 órás viadal és az Indy 500 megnyerését. 

Fernando Alonso portréja 

"A tavalyi Le Mans-i győzelem után az Indy500 maradt a nagy versenyek közül. Szerencsém volt már megnyerni a Daytona 24-et, szóval, ha egyszer megnyerném az Indy500-at, akkor az már nem is TripleCrown lenne, sokkal több annál" - mondta bizakodva Alonso. 

Forrás:

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Alonso McLarennel az Indy 500-on
2019. március 01.
Az az 1972-es bajnok, Mark Donohue előtt tiszteleg a spanyol matador, akinek egész jók az esélyei
Fernando Alonso portréja az Indy 500 paddockjában
2019. május 20.
Fernando Alonso mindent megtett, hogy megszerezze az autósport hármas koronáját, azonban idei szezont illetően már biztos, hogy füstbe ment a terve, vagyis falba
Az autósport tripla koronája
2017. szeptember 22.
Le Mans 24, Indy 500, Monaco GP. Ha valaki mindhárom versenyen megszerzi az első helyet, hát nagyon kevesen vannak…