2020. december 15. | 08:51

A Liberty Media után egy másik amerikai befektető jelent meg, de ez most csak a McLarent érinti.

A wokingi istállónak eddig is volt amerikai kötődése, hiszen a vállalat vezérigazgatója Zak Brown is az óceán túlsó oldalán látta meg a napvilágot. Az amerikai MSP Sports Capital most 15 százalékos részvénycsomagot vásárolt a McLarenből, amely 2022-ig akár 33 százalékos is lehet. Ezzel együtt 185 millió angol fontnyi tőkeinjekciót biztosítanak a wokingiak számára, akik Abu Dhabiban remek eredménnyel zártak, és nagy lendülettel várják a következő idényt.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nagy változások jönnek a vállalat életében, továbbra is marad Paul Walsh az elnök, Zak Brown pedig a vezérigazgató. Az igazgatótanácsban lehetnek új személyek, de a McLaren Automotive is marad a McLaren-csoport tulajdona.

„Ez egy nagyon fontos lépés a McLaren Racing fejlődésében. Az MSP Sports Capital az első számú és legfőbb sportbefektető vállalat. Ismerik a piacot, erős tapasztalattal rendelkeznek és bizonyítottak már a sportpiacon. A kapcsolati rendszerüket és tudásukat képesek a McLaren Racing javára felhasználni. A McLaren célja, hogy győzelmekért és bajnoki címekért harcoljon a Forma-1-ben és az IndyCarban is. Fáradhatatlanul dolgozunk, hogy felállhassunk a dobogó legfelső fokára” – mondta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

Ezzel együtt felröppent a hír, miszerint a McLaren részt venne a Formula-E bajnokságában is, ennek lehetőségét sem zárta ki a brit márka első embere. Habár a reális időpont egy belépésre csak 2023-ban lenne lehetséges, Brown elmondása szerint érdekli őket a lehetőség, főleg úgy, hogy most megüresedett néhány hely az Audi és a BMW kiszállásával. 

  • Címkék:
  • F1