Az anyagi kár jelentős - Roncsderbi egy dániai versenyen - VIDEÓ

Közzétéve:
2019-09-09, 14:03

Szombaton a Citroën DS3 márkakupa dániai versenyén 11 autó tört össze.

A Citroën DS3 márkakupa nagyon népszerű belépő széria a Skandináv országokban. Értelemszerűen alapját az utcai DS3 adja és egy nagyon könnyű, ugyanakkor masszív járgány. Az alábbi képsorok is ezt bizonyítják.

Szombaton egy igen komoly roncsderbi alakult ki az egyik kanyarban. Ugyanis száraz körülmények közt elrajtolt a 16 autóból álló mezőny, majd hirtelen leszakadt az ég és az ominózus kanyar előtt egy vízátfolyás alaposan megtréfálta a pilótákat, akik nem nevettek az eset után...

A Citroën DS3 márkakupa nagy balesetének kezdete

A baleset első mozzanatai sajnos nem látszanak a videón mivel onnan mutatják, hogy három autó alaposan összetörve, az egyik a tetején már a kavicságy végén található gumifalban áll. Eddig nem is lenne különleges, láttunk már hasonlót, amikor a slickek nem fordulnak esőben.

Ezután jött csak a java! Megérkezik a mezőny és további 4 autó is beesik ugyanoda, szinte azonnal ,egy ötödik autó is ugyanúgy felúszott és a levegőben többször is átfordulva nagy csattanás következtében ért földet. A roncsderbi utolsó három résztvevője viszonylag jól megúszta az esetet.

Összesen 11 autó tört össze a 16 fős mezőnyből, ez jelentős anyagi kárt jelent... Szerencsére senki nem sérült meg, a norvég Thomas Faraast további kivizsgálásokra szállították a közeli kórházba, de még aznap este haza is engedték.

Megnéztem volna a rescue csapat tagjainak arcát, mikor odaérve meglátták az állapotokat...

Kapcsolódó írások

2019. április 21.
126 000 fontért, azaz majdhogynem 45 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy ritka Citroën DS21 Chapron kabrió. A korát megelőző csúcstechnológiás modellből kevesebb, mint 1400 példány látott napvilágot
Citroen SM
2019. október 17.
A Citroen SM volt hosszú idő után a franciák első teljesítményorientált sportautója, fejlesztésében még a Maserati is közreműködött!

További hírek