Az autó, amire ismét egy Schumacher név kerülhetett – itt az új Haas, vagy mégsem?

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-03-04, 10:27

Günther Steiner elmondása szerint egy olyan építkezés közepén vannak, hogy még az is lehet, hogy az utolsó helyre kerülnek.

A nagy autóbemutatós hét felén már túl vagyunk, így megismerhettük már a Mercedes, az Alpine F1 Team és tegnap az Aston Martin autóját is, ez utóbbi kettő esetén merőben új festést is láthattunk. Most pedig megérkezett az amerikai székhelyű csapat autója is, ám ez csak egy festés bemutató.

A Haas 2021-es festése szemből

A Haas még 2016-ban debütált a Forma-1-ben, akkor még Romain Grosjeannal és Esteban Gutierrezzel a fedélzeten. Azóta a legjobb helyezésük konstruktőri szinten az ötödik volt, a mélypont azonban csak a tavalyi évben jött el. Ennek következménye az volt, hogy elbúcsúztak mindkét pilótájuktól, hogy aztán Michael Schumacher fia, Mick, valamint a fiatal botrányhős Nyikita Mazepin vezethessen ebben az évben.

A Haas 2021-es festése szemből, oldalról

A most bemutatott autó akárcsak a többi, a 2020-as modell alapjaira épül majd. A csapat azonban most csak egy festést mutatott be, mivel elképesztően le vannak maradva az idei fejlesztésekkel. A dizájn teljesen megújult a frissen érkező orosz szponzor miatt. Az Uralkali feje pedig történetesen éppen az a Dmitrij Mazepin, akinek a fia most a csapatnál versenyzik. Az új autó csak az első tesztre érkezik meg.

A Haas 2021-es festése felülről

Ami a pilótákat illeti, egyelőre nagyon nagy kérdőjel, hogyan fog teljesíteni Mazepin, hiszen a fiatal orosz versenyző még sehol sem bizonyította tehetségét. Ellenben azt igen, hogy nem tud uralkodni magán. Mick Schumacher sokkal inkább megérdemelte ezt az ülést, amelyet megelőzően megszerezte az F2 és az F2 bajnoki címét is. A várakozások nagyok vele szemben, és az is biztos, hogy a rivaldafény közepén lesz egész évben. A célja nem lehet más, mint hogy fejlődjön, és olyan teljesítménnyel rukkoljon elő, hogy aztán egy top csapat is kapva kapjon érte.

A Haas 2021-es festése hátulról, oldalról

A legnagyobb kérdés a csapattal kapcsolatban az, hogy Gene Haas meddig pénzeli a Forma-1-es kalandot úgy, hogy nem sok babér termett eddig a számukra. Vajon Mick Schumacherrel képesek lesznek elmozdulni a mezőny végéről?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mick Schumacher győzelme egy F2-es versenyen
2020. december 02.
A Haas hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik Michael Schumacher fia, Mick a Forma-1-es istállóhoz.
Schumacher és Baraichello
2020. szeptember 27.
A Racing Point idei ügyénél jóval komolyabb vétségeket is elkövettek a múltban.

További hírek