Az autóbemutatók folyamatosan zajlanak, most ráadásul különösen aktív hete van a Forma-1-nek, hiszen a tegnapi napon kettő autó is, köztük a címvédő Mercedes is bemutatásra került, azonban most egy új, de egyben régi csapat is megtartotta a prezentációját.

Az új Aston Martin oldalról

Lawrence Stroll kanadai milliárdos üzletember még a 2018-as szezonban vásárolta meg a Force India csapatát, amely azóta már volt Racing Point is. A 2021-es szezontól az istálló Aston Martin néven szerepel a Száguldó Cirkuszban.

A csapat számára kulcsfontosságú volt, hogy a Mercedes istállóval szorosabbra vonják az együttműködést és leigazoljanak egy igazi nagyágyút. Sebastian Vettel személyében ez meg is történt, aki Sergio Perez helyére érkezett.

Az új Aston Martin oldalról

A Racing Point sokat vesztett azzal, hogy másolási botrányba keveredett a Mercedesszel, akivel a jelek szerint túlmutatott az együttműködés a szabályosságon. Így csúsztak le a konstruktőri harmadik helyről is, amely pénzügyileg nagyobb érvágás, de a Stroll családnak valószínűleg ez sem jelenthet gondot.

Az új Aston Martin bemutatója

Az Aston Martin mint gyári márka legutóbb az 1959-es és 1960-as években volt jelen a Formula 1 mezőnyében, ahol akkor még semmilyen babér nem termett nekik. Most viszont nagyon pozitív reményekkel várhatják a 2021-es szezont. A csapat alapjai jelenleg nagyon erősek, amihez nagyban hozzátett a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel érkezése is.

Az új Aston Martin bemutatója

A most bemutatott autó mellett hatalmas felhajtást is csaptak, hiszen a főszereplők mellett, megszólalt Tom Brady hétszeres NFL Super Bowl győztes, valamint a márkához hűen Daniel Craig alias James Bond is. Az autó továbbra is erősen hajaz a Mercedes korábbi megoldásaira, ami viszont egyedi, az az első szárnylapok alakja, amely egyedi formát kapott, habár ez korántsem jelenti azt, hogy így is marad majd. Az autó többi részlete tökéletesítésre került.

Az új Aston Martin bemutatója Lance Stroll és Sebastian Vettel

Sebastian Vettel és Lance Stroll ezzel az versenyautóval nagyon jó eséllyel indul el akár egy összetettbeli második helyért is. A csapat háttere, modern felépítése és technikai adottságai nagyon nagyot lökhetnek Vettelen, aki számára kulcsfontosságú az, hogy mindenféle presszió nélkül tudjon kreatívan és örömmel vezetni. Ahhoz, hogy Vettel jó eredményeket érjen el, elengedhetetlen az, hogy a kellő aerodinamikai adottságok is meglegyenek, főleg az autó hátulját illetőleg.

Az új Aston Martin autója oldalról

A 2021-es szezon az, amelyben több csapat is megújul, sok versenyző új otthont talált magának, gondoljunk csak Ricciardóra, Alonsóra vagy Sainzra, aki a Ferrarihoz szerződött erre az évre. Mindezek fénéyben nagy izgalommal várjuk az új Forma-1-es szezont!