Az első budapesti SuperEnduro GP képekben!

Közzétéve:
2019-02-10, 16:03

Repülő motorok és benzingőz, mi kell még?

Tíznél is több versenyző, a világ legjobbjai egy szűk épített terepen méri össze tudását különböző országok nagyvárosainak sportarénáiban. A pályán található homokos, köves, fás és mátrix szakasz rendesen próbára teszi még a profikat is. Hatalmas igénybevételnek vannak kitéve ezek a motorok, illetve a nyomvonal bizonyos részein szerintem nagyobb szerepe van a szerencsének, mint a tudásnak, ugyanis a kövekre és a farönkökre nem mindegy, hogy milyen szögben érkeznek rá. Egyszerre 14 versenyző volt a pályán, a Papp László Sportarénában található pálya azonos a legnagyobb SuperEnduro helyszínnel, a Tauron Krakow Arénában kialakított track-kel, ezért is sikerült igencsak látványosra a show!

Sosem voltam még ilyen versenyen és annak ellenére, hogy a sajtós belépőmmel is csupán a nézőtérről tudtam fotózni nagyon tetszett. Ebből a helyzetből kellett kihozni, amit lehetett, minden tőlem telhetőt megtettem a legjobb szögek megtalálásáért. 

Ez a végeredményen is meglátszik, remélem te is megtalálod benne a kedvenced. Fentről, a vendégek közül még jobban rá is lehetett látni a pályára és körbe tudtam járni. Többször előfordult az este folyamán, hogy egy-egy motor elhagyta a pályát ezzel a lent lévő személyzetet is veszélyeztetve. Az ígéretek szerint jövőre visszatér a magyar fővárosba a sorozat, ha így lesz akkor ott a helyünk!

Kapcsolódó írások

Zsigovits Norbi SuperEnduro Junior vb indulója szemből
2019. február 13.
Norbi idén még csak 20 éves, de ennek ellenére a világ legjobbjai között versenyez
Ne bántsd az erdőt, gyere inkább terepralizni!
2018. július 25.
Nem csupán lovas, motoros nemzet is a magyar, noha a focit imádók táborához képest még mindig nagyon kevesen vannak.
2019. január 30.
Február 9-én Super Enduro a Papp László Sportarénában
2019. február 11.
Az elmúlt hétvégén szinte teljesen megtelt a Papp László Sportaréna emberekkel, hogy benzingőzzel és masszív kétütemű, négyütemű motorcsattogással fűszerezve tekintsék meg a terepmotoros-VB budapesti fordulóját