Az F1-es visszatérés miatt lehetetlenné válik Alonso jövő évi Indy 500 indulása

Közzétéve:
2020-08-12, 17:37

A spanyol pilótának az idei lehet az utolsó esélye a Triple Crown elhódítására.

A hónap második felében rendezik a 2020-as Indianapolis 500-as viadalt, melyen rajthoz áll a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso is. A 39 éves spanyol pilóta célja, hogy teljesítse a Triple Crownt, mely a Forma-1-es Monacói Nagydíj, a Le Mans 24 órás és az Indy 500 megnyeréséből tevődik össze. Az augusztus 23-án megrendezett verseny lehet Alonso utolsó esélye, hiszen 2021-ben a Renault színeiben visszatér a Száguldó Cirkuszba.

Alonso az Arrow McLaren SP csapat színeiben indul idén, mely erősebb konstrukció, mint a tavalyi McLaren-Carlin projekt, ami nem hozott sikert a spanyol versenyző számára.

„Nagyon sok tehetséges ember dolgozik a csapatnál, rendelkezésre állnak az erőforrások, mindenki tudja a dolgát. Szervezettek és felkészültek vagyunk, jó teljesítményt várok az Indy500-on” - árulta el Alonso.

Alonso először 2017-ben vett részt az indianapolisi viadalon, akkor 27 körön át vezetett, majd egy motorhiba miatt fel kellett adnia a küzdelmet. A kétszeres világbajnok abban az évben a McLaren színeiben versenyzett a Forma-1-ben, az Indy 500 miatt kihagyta a Monacói Nagydíjat. A következő két évre vonatkozóan Alonsónak nincsenek hasonló tervei.

„Úgy vágok neki a következő két évnek, hogy nem lesz lehetőségem részt venni az Indy 500-on. Jövőre már nem a McLaren alkalmazásában leszek, a Renault pedig valószínűleg nem szívesen engedne el. A következő két évben nem jövök Indianapolisba. Most viszont itt vagyok, készen állok, hogy a legjobbamat nyújtsam, és segítsem a csapatot” - jelentette ki a spanyol világbajnok.

Alonso Indy 500

Az augusztus 23-án megrendezésre kerülő versenyen Alonso titkos esélyesként indul. A spanyol pilóta rendkívül motivált, a Triple Crown teljesítése lebeg a szeme előtt.

„Ez egy olyan dolog, amivel próbálkozni kell, hiszen nagyon különleges címről van szó. Az Indy 500, a Le Mans 24 órás és a Monacói Nagydíj megnyerése csak a kiválasztottaknak sikerülhet. Nem lehet a matematikára alapozni, benne van a pakliban a szerencsefaktor is. Minél többet próbálkozol, annál jobbak az esélyeid” - nyilatkozta Alonso.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

F1i

Kapcsolódó írások

Alonso
2020. január 21.
Vajon ezzel együtt kizárt az F1-es visszatérés lehetősége is?
Schumacher és Baraichello
2020. szeptember 27.
A Racing Point idei ügyénél jóval komolyabb vétségeket is elkövettek a múltban.

További hírek