Az RXP - Sic58 MiniMotósai megkezdték bajnoki szereplésüket

Közzétéve:
2019-04-09, 15:08

Az elmúlt hétvégén belecsaptak a lecsóba a legkisebbek is, Bereczki Dávid és Kecskés Tamás idei első versenyét Franciacortán rendezték

Csütörtökön hajnalban elindultunk a csaknem 900 km-es útra, amely már felüdülés volt a misanói távolsághoz képest. A pálya területére szinte elsőként értünk ki, ahol elég barátságtalan időjárás fogadott és egész éjjel esett az eső. Ennek következtében a péntek délelőtti szabadedzéseket nem is tartották meg.

A srácok ezalatt megkapták új bőrruhájukat, valamint az egyen blokkokat. Az első edzésnap viszonylagos csendje után szombaton alaposan felpörögtek az események, hatszor nyolc perc edzésidő állt rendelkezésre a gyakorlásra és tesztelésre a kvalifikáció előtt. Mindkét fiú folyamatosan gyorsult magához képest, így bizakodva várták az időmérőt.

A rajtsorrend a két kvalifikációs edzés eredményének összesítéséből alakult ki, figyelembe véve az úgynevezett 107 %-os szabályt. Mindkét fiatal saját egyéni legjobbját futotta - a népes mezőnyben Kecskés Tamás a 25., Bereczki Dávid a 27. helyet szerezte meg -, de az eredményükkel nem kerültek be a versenyen résztvevők közé.

Kecskés Tamás és Bereczki Dávid a pályabejárás alkalmával

A helyzetet legjobban Kecskés Tamás foglalta össze:

„A kategóriánkban annyian indultak, hogy a szervezőknek muszáj volt meghúzni egy határt a köridőkben, amit ha nem teljesítettél, akkor nem engedtek részt venni a versenyen. Csak nagyon pici hiányzott hozzá, de most ezt a lépcsőt sem nekem, sem Dávidnak, és több ellenfelünknek sem sikerült meglépni.”

Kecskés Tamás a Franciacortai pálya egyik kanyarjában szemből fotózva

Bereczki Dávid szerint még sokat kell tanulni, de a fiatal pilóta ég a bizonyítási vágytól:

„A sok induló miatt meghúztak egy időkorlátot, amelyet a kvalifikáció első helyezettjéhez mértek. Sajnos többek között nekem sem sikerült ezen belülre kerülni, így nem indulhattam el a futamokon, azonban cseppet sem búslakodom emiatt, mert magamhoz képest sokat fejlődtem. Most megyünk haza, a munka tovább folytatódik, már alig várom, hogy ismét a nyeregbe pattanhassak.”

Bereczki Dávid az egyik kanyarban oldalról fotózva

Az első hétvége helyszínét felemás érzésekkel hagyták el a fiatalok, ennek ellenére a tapasztalatok nagyon hasznosnak bizonyultak és nem csüggednek, csak előre tekintenek és várják a következő megmérettetést, amelynek Cervia ad otthont május 25-26-án.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt / RXP - Sic58 Magyarország

Kapcsolódó írások

2019. március 11.
Kecskés Bence, Kecskés Tamás és Bereczki Dávid már 2018-ban is szerepelt az olasz bajnokságban, méghozzá Luca Pasini csapatában
Kecskés Bence a misanói pálya egyik kanyarjában
2019. április 02.
Kecskés Bence a középmezőnyt lőtte be reális célnak az első CIV PreMoto3-as hétvégéjén, ennek ellenére remek tempót diktálva azonnal a vastag pontszerzésért harcolhatott

További hírek