2018-ban több interjúban is említettem, hogy idén is szeretnék egy sporttörténelmi jelentőségű dolognak a részese lenni. Ugyan még csak márciust írunk, de ezt máris kihúzhatom a 2019-es listámról. Történt ugyanis egy februári hétfő estén, hogy megcsörrent a telefonom, Eszti hívott, Bence és Tomi édesanyja.

Egy egyszerű kérdést szegezett felém: "Mit csinálsz pénteken? " Én annyit válaszoltam neki, hogy "Semmi érdekeset, valószínűleg a szerkesztőségben fogok ülni. Miért kérded? " Ezt pár perc beszélgetés követett, majd hirtelen péntek lett, és azon kaptam magam, hogy a Misanói versenypálya egyik termében Paolo Simoncellivel beszélgetek a Sic 58 Squadra Corse sajtótájékoztatóján, ahol bejelentették, hogy az RXP Race for Passion egyesül a piros-fehér alakulattal utánpótlás fronton.

Ezután még napokig az események hatása alatt álltam, hiszen egyedüli magyar fotósként engem invitáltak meg az eseményre. Ismét tudtam tanulni, fejlődni és amellett, hogy dolgoztam még jól is éreztem magam a barátaimmal.

Kecskés Bence a Sic 58 kamionja előtt Misanóban
Kecskés Bence

Egy héttel később egy televízió műsorban megtörtént a hazai bejelentés is, amely motoros körökben és az interneten is felborzolta a kedélyeket. A három magyar motoros az RXP tradíciójának és a saját tehetségüknek köszönhetően egy olyan lehetőséget kaptak, amire még nem volt példa a hazai gyorsasági motorsport történetében. Bence, Tomi és Dávid a tavalyi évben annak a Luca Pasininek az irányítása alatt fejlődtek, aki kinevelte Valentino Rossit és Marco Simoncellit.

Kecskés Bence mindössze tizenkét éves, de máris a legendás Paolo Simoncelli irányításával kezdheti meg a PreMoto3-as karrierjét. Ez már közvetlen előszobája annak a Moto3-nak, ahol évekkel ezelőtt Talmácsi Gábor világbajnok lett. Ez azért is hatalmas lehetőség, mert ha jól teljesít a fiatal tehetség, akkor egyenes út nyílik számára a MotoGP-be.

Bereczki Dávid a Minimotón ülve
Bereczki Dávid

Kecskés Tamás és Bereczki Dávid még nem töltötte be a tizedik életévét, így nekik még alsóbb kategóriában kell bizonyítaniuk rátermettségüket. Minden esélyük megvan a későbbi szériákban való eredményes szereplésre, hiszen a olyan szakemberek állnak mellettük, akik a sportág jelenlegi sztárjait terelgették a világhírnév felé.

Kecskés Tamás a színpadon
Kecskés Tamás

A magyar tinik motorsporttörténelmet írhatnak és ez egy nagyon jó hír a szakág szerelmeseinek, mert jó eséllyel ismét lehet magyar trikolor a legnevesebb sorozat indulói között, én pedig igyekszem őket segíteni ebben és természetesen hozom neked a friss infókat.