A fiatal pilóta karrierje 2012-ben kezdődött. A Magyar Gokart Bajnokság KZ2-es kategóriájában már első évében a 8. helyet szerezte meg. Két évvel később már a közép-kelet-európai gokart-bajnokságban harcolt az első helyért. 2015-ben egyszerre indult formula autóval és gokarttal is különböző bajnokságokban, azonban így is eredményes tudott maradni. 2016-ban megszerezte a Magyar Formula Renault 2.0 és a Magyar Formula Autós-kategória bajnoki címét! A tavalyi évben megvédte elsőségét a Renault-k között.

Az a megtiszteltetés ért, hogy egyedüli magyar fotósként én voltam jelen a sporttörténelmi pillanatnál, ami hatalmas élmény volt. Az én szemszögemből ez a piros-fehér-fekete gyönyörűség remek fotóalany volt. Ezek, az LMP3-as (Le Mans Prototype) autók brutális leszorító erővel és aerodinamikával rendelkeznek.

Az LMP1, illetve az LMP2 ismerős lehet az endurance-szériákból, pontosabban a Le Mans-i 24 órás megmérettetésről, ez a két kategória képviseli a csúcsot ebben a szegmensben. Betétprogramként, a Balázs által tesztelt szörnyeteg a jelenlegi felkészítési állapotában rajthoz tudna állni, ez a kategória belépő szintnek számít a hosszútávú versenyzés világába.

„Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat ezután a teszt után! Fantasztikus érzés volt ezt a szörnyeteget vezetni! Hihetetlen az a sebesség amire ez az autó képes... a nagysebességű kanyarok elképesztőek a nagy leszorítóerőnek köszönhetően! Több mint 230 km/h sebességgel elfordulni egy 90 fokos kanyarban (a 2-es kanyar) az valami egészen hajmeresztő élmény!

Szeretnék hatalmas köszönetet mondani a családomnak, illetve a Volentér Racing Managementnek, hiszen nélkülük ez az egész nem jöhetett volna létre, rettentő hálás vagyok nekik. Továbbá óriási köszönet a Janik Motorsportnak a lehetőségért és a segítségükért, az egyik legnagyobb álmom vált valóra ezzel a teszttel.

Mindezek mellett szeretném elmondani, hogy hatalmas megtiszteltetés is egyben ez az egész, hiszen sikerült sporttörténelmet írnom. Én lettem az első magyar versenyző, aki LMP-autót tesztelhetett/vezethetett. Ezt még mindig nehéz elhinni! Az autó egyébként tökéletes volt, és minden remekül ment. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen használt gumikon is sikerült megfutni az abszolút leggyorsabb kört a csapat számára.” – A teszt után Volentér Balázs így értékelte a napot.