Bereznay Dani ismét dobogóra állhatott az  F1 Esports VB-n

Közzétéve:
2019-12-06, 15:59

A magyar versenyző Az Alfa Romeónál is bizonyított és felvette a kesztyűt a legnagyobbakkal.

Az F1 New Balance Esports Pro Series virtuális világbajnokság 12 futamból állt, december 4-én rendezték az utolsó három futamot. Az Alfa Romeo magyar tehetségének, Bereznay Dánielnek matematikai esélye volt a végső győzelemre az utolsó verseny nap előtt, amelyet 53 pont hátrányból kezdett. Ezt végül nem sikerült ledolgoznia, de így odaért az év végi dobogó harmadik fokára. A 2018-as ezüstérem után ez ismét szép teljesítmény.

Az F1 Esport VB végeredménye

Az Esport VB-t 2019-ben a Ferrari újonca, David Tonizza nyerte 184 ponttal, második helyen a Red Bull versenyzője, Frederik Rasmussen végzett 171 egységgel. Őket követi Bereznay Dani, aki a szezon során 128 pontot gyűjtött, valamint 3 futamgyőzelmet aratott, Spa-ban, Monzában és Interlagosban.

A Red Bull győzött a konstruktőrök között, méghozzá fölényesen, a második helyen a Ferrari, míg Bereznay csapata, az Alfa Romeo a harmadik helyen végzett. Érdekesség, hogy a csapat név mellett látható 176 pont jelentős részét a magyar tehetség szerezte.

Ebből is látszik, hogy meg tudta szorongatni a legjobbakat, szóval, ha jövőre kicsit jobban mellé áll a szerencse, akkor talán az aranyéremért is küzdhet majd.

Forrás:

További autós hírek

Nem elég, hogy nem akarja a piros lámpát kivárni… “Szokásos esti dugó a híd felé, két sáv áll mint a…

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Egészen elképesztő videóra hívta fel a figyelmünket olvasónk. “Gyalogos át szeretne menni a zebrán, sikerül is neki a 6. előtte…

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Kapcsolódó írások

Alfa Romeo 159 szedán
2018. október 29.
Karl-Heinz Kalbfell rendet rakott? Aligha!
1970 Alfa Romeo Montreal, RM Sotheby’s Aukció, sárga, elölnézet
2018. november 14.
1970-ben az Alfa bemutatta 2+2-es kupéját, ami a mai napig bármelyik izomautóval felveszi a versenyt. Ő a torinói Alfa Romeo Montreal.
Alfa Romeo Stelvio
2018. december 05.
A soron következő Alfa Romeo SUV-t a márka pomiglianói üzemében fogják gyártani és a Jeep Renegade architektúráját alapul véve készül majd el.
2019. január 04.
A XX. század közepén az Alfa Romeo bemutatta a Tipo 750-es és 101-es modellt, közismertebb nevén Giuliettát. A kisautó nagy sikernek örvendett, amit 11 éven át tartó gyártási ideje is bizonyít.