Bereznay Dani ismét dobogóra állhatott az  F1 Esports VB-n

Közzétéve:
2019-12-06, 15:59

A magyar versenyző Az Alfa Romeónál is bizonyított és felvette a kesztyűt a legnagyobbakkal.

Az F1 New Balance Esports Pro Series virtuális világbajnokság 12 futamból állt, december 4-én rendezték az utolsó három futamot. Az Alfa Romeo magyar tehetségének, Bereznay Dánielnek matematikai esélye volt a végső győzelemre az utolsó verseny nap előtt, amelyet 53 pont hátrányból kezdett. Ezt végül nem sikerült ledolgoznia, de így odaért az év végi dobogó harmadik fokára. A 2018-as ezüstérem után ez ismét szép teljesítmény.

Az F1 Esport VB végeredménye

Az Esport VB-t 2019-ben a Ferrari újonca, David Tonizza nyerte 184 ponttal, második helyen a Red Bull versenyzője, Frederik Rasmussen végzett 171 egységgel. Őket követi Bereznay Dani, aki a szezon során 128 pontot gyűjtött, valamint 3 futamgyőzelmet aratott, Spa-ban, Monzában és Interlagosban.

A Red Bull győzött a konstruktőrök között, méghozzá fölényesen, a második helyen a Ferrari, míg Bereznay csapata, az Alfa Romeo a harmadik helyen végzett. Érdekesség, hogy a csapat név mellett látható 176 pont jelentős részét a magyar tehetség szerezte.

Ebből is látszik, hogy meg tudta szorongatni a legjobbakat, szóval, ha jövőre kicsit jobban mellé áll a szerencse, akkor talán az aranyéremért is küzdhet majd.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Alfa Romeo 159 szedán
2018. október 29.
Karl-Heinz Kalbfell rendet rakott? Aligha!
1970 Alfa Romeo Montreal, RM Sotheby’s Aukció, sárga, elölnézet
2018. november 14.
1970-ben az Alfa bemutatta 2+2-es kupéját, ami a mai napig bármelyik izomautóval felveszi a versenyt. Ő a torinói Alfa Romeo Montreal.

További hírek