A 2020-as idény rendhagyó módon csak júliusban kezdődött meg. A felforgatott idény során olyan izgalmas és legendás helyszínekre látogatottak el Hamiltonék, ahol hosszú évek óta nem rendeztek Forma-1-es futamot. Kipróbálásra került a kétnapos hétvége is, e formátumot Imolában tesztelte élesben a Száguldó Cirkusz mezőnye.

„Szeretnék látni néhány hétvégét, ahol más formátumot használunk, és meg tudjuk vizsgálni ezek eredményét, ezért nem kötelezzük el az egész bajnokságot egy új formátum mellett. Ez ésszerű módja lenne a fejlődésnek és az új utunk megtalálására, amely vonzó lenne a meglévő és esetleg új, potenciális rajongók számára. Nem akarjuk elüldözni a jelenlegi rajongóinkat. Nagyon hűek vagyunk hozzájuk” – mondta Brawn.

Miután tavaly több olyan pálya és vonalvezetés is helyet kapott, amely korábban nem volt még használva, olyan eredmények születtek, amelyek mindenkit megleptek. Ilyen például Sergio Perez győzelme is. De a felkavart naptár még egy olyan helyszínen is, mint Monza, felforgatta az erőviszonyokat és ismét egy új győztest hirdethettünk Pierre Gasly személyében.

”El kellene gondolkodnunk a helyszínek rotációján, hogy egy kicsit több változatosságot vigyünk az idényekbe” - fejtegette Brown.

“Attól,  hogy több futamgyőztes volt 2020-ban, az egész évad nem volt annyira monoton. A célunk az, hogy több olyan verseny legyen, amit nem kifejezetten egy csapat dominál” – zárta szavait Ross Brawn. 

A Forma-1 számára létfontosságú lenne elérni ezt a célt, hiszen a sorozat történetének legerőteljesebb és leghosszabb dominanciáját láthatjuk már hét éve, a hibrid éra kezdete óta. E tekintetben nagy változás aligha várható idén, hiszen drasztikus szabályváltoztatások nem lesznek, így alig változtathatnak a csapatok az autóikon.

Írd meg nekünk Te mivel tennéd izgalmasabbá a Forma-1-et, a hétvégéket és a bajnokságot.