2019. november 28. | 10:06

Az F2-es pilóta érkezésével teljessé vált a 2020-as Forma-1-es rajtrács.

Társszerző: Hajdu Balázs

A jelenleg a Formula-2-ben versenyző Nicholas Latifi lesz 2020-ban George Russell csapattársa a Williamsnél. A kanadai pilóta a távozó Robert Kubica helyét veszi át. Ezzel a bejelentéssel biztossá vált, hogy Nico Hülkenberg jövőre F1-es ülés nélkül marad, hiszen minden hely elkelt a 2020-as rajtrácson.

Latifi jól ismeri a csapatot és az autót, hiszen idén már hat alkalommal kapott lehetőséget szabadedzéseken – legutóbb Brazíliában is volán mögé ülhetett. A 24 éves versenyző korábban a Renault csapatánál is tesztelt, valamint volt a Force India tartalékpilótája. Jelenleg második idényét tölti az F2-ben, ahol egy fordulóval a befejezés előtt a harmadik helyen áll.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy jövőre bemutatkozhatok a Forma-1-ben. Eddig nagyon élveztem a közös munkát a csapattal, részt vettem az autó fejlesztésében. Várom a további együttműködést, és készülök a 2020-as Ausztrál Nagydíjra” - mondta Nicholas Latifi.

„Örömmel jelentjük be, hogy Nicholas Latifi lesz George Russell csapattársa 2020-ban. Azonnal láttuk, hogy van benne potenciál, meggyőző teljesítmény nyújtott a Formula-2-ben is. Ő már a Williams-család megbecsült tagja, továbbra is számítunk elkötelezett munkájára. Bízunk benne, hogy közelebb kerülhetünk a középmezőnyhöz” - tette hozzá Claire Williams, helyettes csapatfőnök.

  • Címkék:
  • F1