Kevin Magnussen dán pilóta még 2014-ben debütált a McLaren színeiben, ahol Jenson Button mellett kellett volna bizonyítania, de nagyon kikapott a brit versenyzőtől. Az idén visszatérő Fernando Alonso 2015-ös érkezése miatt elveszítette versenyzői ülését, hogy aztán egy évet tesztpilótaként töltsön, majd pedig a Renault színeiben tért vissza egy szezont követően. A francia csapattól egy gyengén sikerült szezon után távozott.

2017-ben csatlakozott a Haas csapatához, ahol négy teljes szezont húzott le. Legjobb eredményét 2018-ban érte el, amikor az pontverseny kilencedik helyén zárt 56 bajnoki egységgel.

Kevin Magnussen, Gene Haas, Günther Steiner és Romain Grosjean az autó bemutatóján

„Vegyes érzelmeim vannak a távozással kapcsolatban. Nagyon örülök, hogy alkalmam nyílt a Forma-1-ben versenyezni. A gyerekkori álmom volt. A tanáraim kinevettek, amikor azt mondtam F1-es versenyző leszek. Nem volt olyan jó teljesítményünk, de örülök, hogy méltó módon vettünk búcsút csapattól. Visszagondolva az elmúlt négy évre, nagyon élveztem, nagyszerű emlékekre fogok emlékezni. Minden jót kívánok a csapatnak a jövőben, biztosan nekik fogok szurkolni” – mondta Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen egy Forma-1-es sajtótájékoztatón

Magnussen inkább a balhékról volt híres, mint a kiemelkedő teljesítményéről. Nehéz volt megelőzni, azonban többször követett el olyan vezetői hibákat, amiket nem engedhetett volna meg magának, magatartása sokszor sportszerűtlennek bizonyult.

Ezzel együtt a még mindig csak 28 esztendős dán pilóta jövőre abban az IndyCar bajnokságban folytatja, amelyben a Chip Ganassi Racing színeiben fog szerepelni.