2018-ban sporttörténelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a hazai trial-rajongók, ugyanis először érkezett Budapestre az X-Trial-világbajnokág utolsó fordulója. A Papp László Sportarénában rengeteg néző gyűlt össze, hogy megcsodálhassa a művészeket, sajnálatos módon a sportág egyik legnagyobb alakja Toni Bou hátsérülése miatt nem tudott jelen lenni, de ennek ellenére behúzta a világbajnoki címet.

Sokak nagy örömére másodjára is visszatér Magyarországra a rendezvény, most azonban a szezon kezdetét jelezve 2019. január 20-án a Papp László Sportarénába érkezik a fedettpályás trial világbajnokság népes alakulata.

A beharangozó nyitányaként Toni Bou ugrándozott néhányat a Magyar Motorsport Szövetség elnöke, Hermann Henrik felett. Az Elnök Úr a későbbiekben elmondta, hogy fontos számukra a 10 motoros szakág folyamatos ápolása, köztük a triálé is, mely igaz, hogy a többihez képest nem a sebességről, a száguldozásról szól, de a mentális felkészültség és az odafigyelés talán itt a legfontosabb. Örömteli a Szövetség számára, hogy Toni Bou most jelen lehet és reméli, hogy a nyitófordulóra már 100%-os állapotban érkezik. A VB mindenki számára egy komoly mérföldkő és reméli, hogy a fiataloknak, az utánpótlásnak kellő motivációt tudnak majd nyújtani, igyekeznek még inkább erősödni a triál szakágban, hogy a jövőben magyar versenyzőket is láthassunk a futamokon.


Toni Bou az Elnök úron gyakorolt

A pálya kialakításáról egyelőre nem lehet tudni semmi konkrétumot, ugyanis egy francia szakember, Bernard úr jelenik majd meg a verseny napján és ott a helyszínen fogja kialakítani a pályát. Ez azért érdekes, mert senki nem tud rákészülni, előedzeni a pályára és mivel a budapesti lesz az első verseny, ezért a csapatok még sejteni sem tudják, hogy idén mikkel készül a francia pályamester.


Peres Flores, Hermann Henrik és Toni Bou

Pere Flores versenypromóter, a 2play kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az előző színvonalas verseny után még magasabb nívójú versenyt szeretnének. A világbajnokság versenynaptárát is megosztotta a nyilvánosággal: 8 helyszínen folyik a küzdelem, Moszkva lesz a hatodik állomás, Costa Ricába áprilisban utaznak, Spanyolországban Bilbao és Granada, Franciaországban Marseille lesz a helyszín, az utolsó futam pedig Andorrában kerül megrendezésre.


Toni Bou 24-szeres trial világbajnok

A versenyszabályzatban történtek változások. Eddig a kilenc versenyzőből az első kör után továbbjutott hat és abból került ki a két döntős. Most azonban a hat továbbjutó az utolsó kör után két részre szakad, ugyanis a harmadik helyért külön küzdeni kell, tehát két kis döntő lesz. A két csoport második helyezettjei küzdenek a bronzért, a két csoport első helyezettjei pedig találkoznak a döntőben.

A 24-szeres trial világbajnok Toni Bou, aki Katalóniából érkezett, szintén nagy izgalmakkal várja a szezon kezdetét. A 32 éves versenyző 2007 óta veretlen szabadtéren és fedettpályán egyaránt. Nagyon sajnálta, hogy legutóbb nem versenyezhetett itt Budapesten, de most, a sérüléséből felépülve azon dolgozik és azért edz nap mint nap, hogy a régi formáját hozza és újra elhódítsa a világbajnoki címet.


Toni Bou világbajnoki címmel zárná 2019-et is

A 2019-es X-Trial-világbajnokságra jegyeket az Eventim jegyirodáiban vásárolhatsz. Ne feledd: 2019. január 20. 16:00, Papp László Sportaréna!

Az X-Trial-világbajnokság állomásai:

  • 2019. január 20. – Budapest (Magyarország)
  • 2019. február 3. – Barcelona (Spanyolország)
  • 2019. február 16. – Bilbao (Spanyolország)
  • 2019. február 23. – Granada (Spanyolország)
  • 2019. március 8. – Marseille (Franciaország)
  • 2019. április 6. – San José (Costa Rica)
  • 2019. április 27. – Andorra la Vella (Andorra)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@tonibou Budapesten! X-Trial első forduló 2019 január 20-án a Papp Lászlóban! #xtrial #trial #honda #tonibou #alapjarat

Alapjárat (@alapjarat) által megosztott bejegyzés,

Fotók:

  • Háfra Zsolt