A Citroen bejelentette, hogy kiszáll a ralivilágbajnokságból!

Közzétéve:
2019-11-22, 08:15

A francia gyártó Sébastien Ogier távozása miatt hagyja el a WRC sorozatot.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Citroen bejelentette, hogy azonnali hatállyal kiszáll a World Rally Championship (WRC) mezőnyéből. A csapat vezető pilótája, Sébeastian Ogier egy csalódást keltő szezont követően nem kívánta kitölteni a szerződéséből hátralévő egy évett, és a Toyota csapatához szerződött.

Citroen WRC hátulról

Az elmúlt másfél évtized nagyon sikeres volt a francia istálló számára. Nyolc konstruktőri és kilenc – egymást követő – egyéni bajnoki címet zsebeltek be 2003 óta. A siker főletéteményese Sebastian Loeb volt. A C3 WRC volánja mögött Ogier idén az összetett harmadik helyét kaparintotta meg.

„Miután Sébastien Ogier bejelentette távozását, úgy döntöttünk, hogy 2019 végével befejezzük szereplésünket a WRC-ben. Nyilván nem szerettünk volna ilyen helyzetbe kerülni, ám nem tudjuk elképzelni a 2020-as idényt Ogier nélkül. Szeretnénk megköszönni a csapat szenvedélyes és elkötelezett munkáját. Büszkék vagyunk a 102 győzelemre és a 8 konstruktőri bajnoki címre” - mondta Linda Jackson, a Citroen vezérigazgatója.

Citroen WRC szemből

„A szervezeti mátrixunknak köszönhetően a szenvedélyes szakembereink megmutathatják tehetségüket olyan szakágakban, ahol a PSA csoport érdekelt” - tette hozzá Jean Marc Finot, a PSA Motorsport igazgatója.

A PSA Motorsport már korábban megerősítette, hogy a ralibajnokság 2022-től induló hibrid korszakában nem kíván részt venni, bejelentették továbbá, hogy a Peugeot nem csatlakozik a WEC hiperautó kategóriájához. A DS viszont továbbra is indul a Formula E sorozatban.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lancia Stratos
2019. december 14.
A Stratos volt az első raliautó a világon, amit kimondottan ilyen célú versenyzésre építettek. A középmotoros olasz háromszor nyert világbajnokságot zsinórban!
 Mitsubishi raliautó
2018. október 12.
Egy ikonikus japán gyártó, a Toyota a 2017-es évben már visszatért a FIA Rally Világbajnokságra. Talán ez a mozzanat ösztönözte a Mitsubishit arra, hogy ismét a tettek mezejére lépjen!

További hírek