2020. szeptember 08. | 17:00

A csapat az Extreme E sorozatban fog indulni, aminek alapja a teljesen elektromos tereprali-versenyzés lesz.

Lewis Hamilton a sorozat hivatalos oldalán jelentette be, hogy csapatot alapít a januárban induló elektromos tereprali-sorozatban. Elmondása szerint nagyon várja ezt a projektet, ahol izgalmas lesz a csapat tulajdonosi szerepkörét betölteni, ami teljesen más kihívásokat hordoz magában, mint a versenyzői. A legvonzóbb számára az, hogy nem csak teljesen elektromos a sorozat, de még együtt is működik a helyi szervezetekkel azért, hogy a globális felmelegedés elleni harcban segítsen.

„Mindannyian képesek vagyunk változtatni! Nagyon sokat jelent számomra, hogy a versenyzés és bolygónk védelme iránti szerelmemet együtt használhatom fel” – mondta Hamilton.

Hamilton csapata az X44 nevet viseli, amely nyilván a rajtszámára utal. A csapatoknak két versenyzőt kell majd rajthoz állítania, továbbá a sorozat előírja, hogy az egyik egy férfi, a másik pedig egy női pilóta legyen.

A hatszoros F1-es bajnok alakulata mellett olyan nevek is ott lesznek, mint az Andretti Motorsport, az Abt, a Techeetah vagy a Veloce Racing. Az elektromos tereprali-sorozat olyan helyszínekre fog ellátogatni, amelyeket különösen súlyt a klímaváltozás. Első helyszíne pedig Szenegálban lesz.