Csapatot alapít Lewis Hamilton – X44

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-08, 15:00

A csapat az Extreme E sorozatban fog indulni, aminek alapja a teljesen elektromos tereprali-versenyzés lesz.

Lewis Hamilton a sorozat hivatalos oldalán jelentette be, hogy csapatot alapít a januárban induló elektromos tereprali-sorozatban. Elmondása szerint nagyon várja ezt a projektet, ahol izgalmas lesz a csapat tulajdonosi szerepkörét betölteni, ami teljesen más kihívásokat hordoz magában, mint a versenyzői. A legvonzóbb számára az, hogy nem csak teljesen elektromos a sorozat, de még együtt is működik a helyi szervezetekkel azért, hogy a globális felmelegedés elleni harcban segítsen.

„Mindannyian képesek vagyunk változtatni! Nagyon sokat jelent számomra, hogy a versenyzés és bolygónk védelme iránti szerelmemet együtt használhatom fel” – mondta Hamilton.

Lewis Hamilton

Hamilton csapata az X44 nevet viseli, amely nyilván a rajtszámára utal. A csapatoknak két versenyzőt kell majd rajthoz állítania, továbbá a sorozat előírja, hogy az egyik egy férfi, a másik pedig egy női pilóta legyen.

A hatszoros F1-es bajnok alakulata mellett olyan nevek is ott lesznek, mint az Andretti Motorsport, az Abt, a Techeetah vagy a Veloce Racing. Az elektromos tereprali-sorozat olyan helyszínekre fog ellátogatni, amelyeket különösen súlyt a klímaváltozás. Első helyszíne pedig Szenegálban lesz.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.
Végre egy pofás elektromos autó – II. generációs Nissan Leaf
2018. január 19.
Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?

További hírek