2021. január 18. | 11:22

A néhai csapattulajdonos már rég ajtót mutatott volna a hétszeres világbajnoknak

Jordan körülbelül 14 évvel ezelőtt még csapattulajdonosként volt jelen a Forma-1-ben, köztudottan kemény kezű vezető volt. A 72 éves ír ex-csapatvezető azt mondta, ha ő lenne a Daimler vezetője, akkor már rég ajtót mutatott volna Sir Lewis Hamiltonnak.

A Mercedes Forma-1-es istállóban már nem csak a Daimler az egyedüli tulajdonos, hiszen Toto Wolff már egy jó ideje tulajdonosi jogkörrel is bír, tavaly év végén pedig az INEOS is bevásárolta magát. De vajon az anyacégnek mennyit ér Hamilton?

„Ha én lennék a főnök a Daimlernél, megmutatnám neki az ajtót. Vagy vezetsz a mi feltételeink szerint, vagy elmész” – fogalmazott az ír.

„Azt mondanám neki, amit mondott Bernie Ecclestone Ayrton Senna halála után. Annak ellenére, hogy Bernie le volt sújtva és szomorú volt, mint mindenki más, ő volt az első, aki visszanyerte önuralmát és azt mondta nekünk, hogy „most már ne nyafogjatok - mindenki pótolható”. Ezt Lewisnak is tudnia kell” - mondta Jordan.

Habár kíváncsian várjuk, hogy mi lesz Hamilton szerződésének a sorsa, nagyon sok mindent nem ismerünk a háttérből. Felmerül a kérdés, hogy vajon miért dobná a Mercedes azt a pilótát, aki igazából naggyá tette őket.

Jordan Vettellel kapcsolatban is nyilatkozott, ahol ismét nem fogta vissza magát, így azt mondta, hogy az Aston Martin nagyon nagy hibát követetett el azzal, hogy szerződtette a négyszeres bajnokot. Szerinte már túl van a pályafutása csúcsán és mindenképpen meg kellett volna tartani Sergio Perezt. Ami pedig Lance Strollt illeti, egyszerűen nem következetes.

„Lance olyan, mint egy zsákbamacska. Soha nem lehet tudni, mi van benne. Néha jól vezet, néha rendkívül rosszul. Ő minden, csak nem következetes” – fogalmazott Eddie Jordan.

  • Címkék:
  • F1