Egy másik világ szülötte a Renault Le Mans koncepciója

Közzétéve:
2019-10-09, 13:41

Így festene a Renault hiperautója ha a WEC-ben indulna.

Az Endurance Világbajnokság (WEC) LMP1-es kategóriáját kiváltó Hypercar-divízióban is megállná a helyét, ha ebből az idősíkból származna, sajnos azonban a Renault nem gyárt ilyen autót, legalábbis egyelőre.

A finn Esa Mustonen tervező megrajzolta, hogyan nézne ki egy teljesen modern, tisztán elektromos meghajtású Renault hiperautó.

A Renault Le Mans-i koncepciója hátulról

Mustonen némi formatervezési inspirációt kapott az 1960-as évek Le Mans-i versenyautóinak vonalaiból és az 1990-es évek legkiválóbb endurance technikák formavilágából. Az eredmény egy teljesen elektromos vadállat, amely szuperkondenzátorokat használ, ezen felül még egy múzeumban is megállná a helyét.

A koncepció front részén szembetűnőek az óriási légbeömlők, amelyek a levegőt az első fékekhez vezetik, majd a karosszéria alatt távozik. Ezeknek a nyílásoknak a kialakítása némileg hasonlítanak a Lotus Evija esetében alkalmazottakhoz.

Renault Le Mans hiperautó két szögből

A Renault Le Mans Concept elején láthatóak az arany díszítés, ívelt splitter és a teljes szélességben futó LED-es világítás nagyon határozott megjelenést nyújt. Az első kerekek íve pedig majdnem olyan magas mint a fülke.

A Renault Le Mans-i hiperautója szemből egy versenypályán.

A jármű oldalsó része elhalványult, gyönyörű fémes arany árnyalatban pompázik és a méhsejtmintának köszönhetően kiemelkedik. A hátsó rész közepén egy hatalmas turbina látható. A két hátsó uszonyon függőleges LED-lámpák találhatók.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Forrás:

További autós hírek

Mentőautó ütközött személyautóval Nyíregyházán, a Pazonyi úton vasárnap este. A baleset következtében a gépkocsiban utazó 31 éves nő a helyszínen életét vesztette. További...

Olvasónktól kaptuk a videót az Illatos úti tahó teherautósról. Írja: “Az illatos út elején egy teherautó a tilos jelzés ellenére piros lámpánál és...

Elképesztő állapotban szeretett volna a következő videó “főhőse” autót vezetni. Olvasónk, aki megakadályozta ezt, a következőt írta: “Akkor kezdtem el felvenni, miután kiesett...

Viber közösségünkbe küldtek egy videót, amin már megint egy magát rettentően jó sofőrnek képzelő autós kezd előzésbe. Persze a gond nem is ezzel...

Tilos jelzést mutatott a sorompó, de a vonatra aztán hiába vártak az autósok. Pedig a többség megállt, ahogy az elő van írva, csakhogy...

Kapcsolódó írások

Vetkőző francia szépség 1,5 millióért
2017. november 06.
A kabriózás egy életérzés. Hétvégi autónak képzeled el, amivel csak akkor mennek egy kört, ha jó idő van. Azonban létezik olyan is, amit bármikor használhatsz, ráadásul egész kedvező áron.
Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.
 Renault Dauphine, fehér, oldalnézet
2018. október 29.
A Renault 1956-ban mutatta be farmotoros, középkategóriás családi autóját, a Dauphine-t. Korának egyik legkedveltebb népautója volt, mára a veteránkultusz nélkülözhetetlen tagja.
Jay Leno egy Renault R5 Turbo2 mellett
2019. április 30.
A Renault tüzes kisautóját tesztelte az amerikai showman