Egy szuper-tájfun kavarhatja meg a Japán Nagydíj menetrendjét

Közzétéve:
2019-10-09, 15:22

Kéthetes szünet után Japánba, a Honda hazájába látogat a Formula-1 mezőnye. Azonban a természet erői is dolgoznak egy izgalmas hétvégén.

A Formula-1 történetében Suzuka nagy múlttal rendelkezik, hiszen az első Japán Nagydíjat 1987-ben rendezték. A nyomvonalat eredetileg egy holland tervező John Hugenholtz vázolta fel, az első változatban a pálya háromszor is keresztezte volna saját magát. A megbízó pedig nem más volt, mint Soichiro Honda, aki tesztpályát szeretett volna építtetni saját cégének.

Azóta sok minden történt, rengetek jó vagy éppen rossz értelemben emlékezetes eset fűződik Suzukához. Számomra az egyik ilyen 2007-re datálható, amikor szakadó esőben Massa és Kubica olyat meccseltek, hogy nem hittem a szememnek.

Suzuka egyik kanyarkombinációja

Az új éra beköszöntével pedig egyből egy nagyon megrázó és szomorú eset történt, hiszen ekkor úszott meg autójával a nedves aszfalton és csapódott egy mentési munkálatot végző munkagépbe Jules Bianchi, aki hónapokkal később bele is halt súlyos agysérülésébe.

2018-ban pedig Vettel és Verstappen esete szolgáltatta a beszédtémát, a német egy féktávon szabályosan felöklelte a hollandot.

Idén még kezdetét sem vette a hivatalos program, máris a legrosszabbat vízionálják a Japán Nagydíj szervezői. Ennek oka a Hagibis szuper-tájfun, amely a délre található csendes-óceáni térségből indult egyszerű trópusi viharként, de folyamatosan erősödik. Tegnap úgy tűnt vasárnap éri el a pálya vonzáskörzetét, azonban a legfrissebb információk szerint már a szombati időmérőt is veszélyezteti.

A Honda hazai pályáján az elvakult szurkolók

Korábban kétszer is, 2004-ben és 2010-ben beleszólt az időjárás a hétvége menetrendjébe. Az előrejelzések szerint a széllökések meghaladhatják a 200 km/órát is, ez egyértelműen nem alkalmas versenyrendezésre.

Remélem nem lesz fennakadás a hétvégén, a megszokott módon az Alapjárt leköveti a hétvége eseményeit, így ha befut bármilyen információ a tájfunról, megosztom veled.

A statisztikából kiderül, hogy az elmúlt öt évben csak Mercedes állt a dobogó legfelső fokára - ebből négyszer Hamilton és egyszer Rosberg - és csupán egy esztendő volt, amikor nem végzett az első háromban Toto Wolff alakulatának mindkét versenyzője.

Forrás:

További autós hírek

Mentőautó ütközött személyautóval Nyíregyházán, a Pazonyi úton vasárnap este. A baleset következtében a gépkocsiban utazó 31 éves nő a helyszínen életét vesztette. További...

Olvasónktól kaptuk a videót az Illatos úti tahó teherautósról. Írja: “Az illatos út elején egy teherautó a tilos jelzés ellenére piros lámpánál és...

Elképesztő állapotban szeretett volna a következő videó “főhőse” autót vezetni. Olvasónk, aki megakadályozta ezt, a következőt írta: “Akkor kezdtem el felvenni, miután kiesett...

Viber közösségünkbe küldtek egy videót, amin már megint egy magát rettentően jó sofőrnek képzelő autós kezd előzésbe. Persze a gond nem is ezzel...

Tilos jelzést mutatott a sorompó, de a vonatra aztán hiába vártak az autósok. Pedig a többség megállt, ahogy az elő van írva, csakhogy...

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló 10.07. – 10.08.
2017. október 05.
Ralikrossz OB, Veteránjármű találkozó és Forma-1 is lesz október első teljes hétvégéjén!
Emlékezz a világ egyik legnagyszerűbb pilótájára, Ayrton Sennára
2018. május 02.
1994. május. 1-je: a Forma-1 történelmében fekete színbe burkolódzik ez a nap.
Mika Häkkinen aláírás közben
2019. április 10.
A kétszeres Formula 1-es világbajnok Mika Häkkinen augusztus végén rajthoz áll a Suzukai 10 órás endurance futamon egy McLaren 720S GT3 volánja mögött
Hamilton nyerte a Japán Nagydíjat! Eldőlt a világbajnoki cím sorsa?
2017. október 09.
Vasárnap Lewis Hamilton magabiztos sikert aratott Japánban, ennek köszönhetően jelentősen nőttek világbajnoki esélyei. Vetélytársa, Sebastian Vettel nem szerzett pontot.