Társszerző: Hajdu Balázs

Elkészült a Forma-1 2020-as hivatalos versenynaptára, mely a sportág történetében először 22 futamból áll majd. Több évtizedes kihagyás után ismét lesz Holland Nagydíj Zandvoortban, valamint a Száguldó Cirkusz Vietnámban is látható lesz.

A versenyek megnövekedett száma miatt – egyfajta kompromisszumként – a téli teszteket rövidebbre szabják. Az eddigi kétszer négy nap helyett, kétszer három napon át gyakorolhatnak a csapatok a barcelonai versenypályán. A tesztekre február 19-21 és 26-28 között kerül sor.

Korábban tartottak évközi teszteket Bahreinben és Spanyolországban, ezeket azonban 2020-ban kivették a menetrendből. Így a csapatoknak a pénteki szabadedzésen kell nagyobb hangsúlyt fektetniük az autójuk fejlesztésére.

Bottas tesztel a Mercedes-szel
A téli tesztek során az eddigi 8 helyett csak 6 nap áll majd a csapatok rendelkezésére

A jövő évi versenynaptárt az FIA Autósport Világtanács németországi ülésén hagyták jóvá. Ezen a tanácskozáson megvitatták a jövő évre vonatkozó szabályokat, valamint a bizottság elé tárták a 2021-es sportszakmai, műszaki és pénzügyi szabályozások vázlatát. Utóbbiakról október 31-ig kell döntést hozniuk.

A Forma-1 2020-as versenynaptára

F1 2020 versenynaptár