A McLaren Csoport megerősítette, hogy eladta Wokingban található főhadiszállását. Az épületegyüttes magában foglalja a McLaren Technológiai Központját, a McLaren Gyártási Központját és a McLaren Vezetőségi Központját. A legendás létesítményt az amerikai Global Net Lease vásárolta meg 237 millió dollárért, ami forintba átszámítva több, mint 70 milliárdnak felel meg. A McLaren 20 éves lízingszerződést kötött az új tulajdonossal, ennek értelmében tovább használhatja főhadiszállását.

wokingi McLaren technológigai központ

A McLaren először tavaly szeptemberben jelezte a létesítményre vonatkozó eladási szándékát, miután a 2020-as évben a koronavírus-járvány miatt pénzügyi nehézségekkel szembesült. A brit vállalat tavaly jelentős támogatást kapott a Bahreini Nemzeti Banktól, végső kétségbeesésükben pedig pedig a klasszikus autókból álló gyűjteményüket is hajlandóak lettek volna elárverezni.

„Örömmel jelentjük be, hogy ez a világszínvonalú létesítmény a GNL portfoliójának részévé válik. Nagyon várjuk a hosszútávú együttműködést a McLarennel. Ez a felvásárlás hangsúlyozza a GNL vállalat erejét” – fogalmazott James Nelson, a Global Net Lease vezérigazgatója.

Az üzleti megállapodást várhatóan május végén zárják majd le a felek.

A McLaren Forma-1-es csapata jól kezdte a 2021-es idényt. Az istálló angol pilótája, Lando Norris az elmúlt hétvégén rendezett Emilia Romagna Nagydíjon dobogós helyen ért célba, ezzel az egyéni táblázaton is a harmadik pozíciót foglalja el.