2023. március 11. | 03:14

A Ferrari utolsó Forma-1-es bajnoka újfent rajthoz fog állni.

2021 végén ugyan elbúcsúzott a Forma-1-től Kimi Räikkönen, a versenyzés világát nem hagyta teljesen maga mögött. 2007 világbajnoka tavaly augusztusban már szerepelt a NASCAR Cup Series egyik eseményén, a finn pilóta bemutatkozása azonban balesettel zárult.

A Trackhouse Racing PROJECT 91 csapatával történt megállapodás értelmében Räikkönen március végén egy Chevrolet Camaro ZL1 versenyautót vezethet a következő NASCAR futamon. A finn Jégember erre az eseményre visszatér oda, ahol pályafutása eddigi utolsó Forma-1-es győzelmét aratta.

Az Austinban található Circuit of The Americas (COTA) biztosítja a Forma-1-es Amerikai Nagydíj helyszínét, Räikkönen 2018-ban ünnepelhetett itt futamgyőzelmet. Ez volt a finn pilóta 21. sikere a királykategóriában.

„Nagyon jól éreztem magam az előző NASCAR versenyemen. Sokat kellett tanulnom, ráadásul nagyon rövid idő alatt. Mindenki rendkívül segítőkész volt, a futam pedig hatalmas kihívás elé állított” – nyilatkozta a Jégember a következő bevetése előtt.

Räikkönen ezúttal ismerős terepen vezethet, így a tanulási folyamat egy fokkal könnyebben mehet majd. A finn pilóta amellett, hogy szeretné magát jól érezni, a csapatot is megörvendeztetné egy jó eredménnyel.

„Kimi Räikkönent, mint a PROJECT91 szupersztárját jelentettük be tavaly. Azt hiszem, a szurkolók fogadtatása mindent elmond, a világ minden pontján imádják őt. Kimi remek teljesítményt nyújtott az autóban, szerepvállalása növeli a NASCAR népszerűségét. Nem utolsósorban, ő is élvezi a versenyzést” – tette hozzá Justin Marks, a Trackhouse Racing alapítója.

A 2018-as Amerikai Nagydíjon Räikkönen a rajtot követően megelőzte Hamiltont, a vezetést aztán később nem is engedte ki a kezéből. Ezen a délutánon a finn pilóta hosszú nyeretlenségi szériát szakított meg, azelőtt ugyanis a 2013-as Ausztrál Nagydíjon állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Depositphotos