A Forma-1 72. szezonjának már a negyedik futamán vagyunk túl úgy, hogy Hamilton és Verstappen között versenyről versenyre hatalmas párharcok vannak. A legutóbbi két forduló során azonban rendre alulmaradt a Red Bull holland titánja. A legutóbbi hétvégén a hétszeres világbajnok egyik nyilatkozatában olyannal gyanúsította meg az ellenfelet, amely még sokba kerülhet az osztrákoknak.

Toto Wolff és Charistian Horner beszélget egymással egy sajtóeseményen

Lewis Hamilton ugyanis azt állította, hogy a Red Bull hátsó szárnya az egyenesekben a légellenállás hatására meghajlik, így tulajdonképpen egy aktív aerodinamikai elemmel manipulálják az autó hátsó tengelyére ható leszorítóerőt, az autó légellenállási együtthatóját és a hátulja mögött kialakult turbulens levegőt. Erről készült egy videó, ami felkerült a YouTube-ra.

Az FIA persze kivizsgálja az ügyet, amelynek következtében sokkal szigorúbb ellenőrzéseken kell majd sikeresen átmenniük ezeknek az elemeknek. Christian Horner csapatfőnök szerint mindegyik teszten jól teljesítettek, azonban a szövetség arra gyanakszik, hogy ami a statikus teszten átmegy, nagy sebességnél már megbukna.

Az új, szigorúbb teszteket majd június 15. után vezetik be, ami azt jelenti, hogy habár az osztrák istálló mérnök guruja, Adrian Newey addig még kitalálhat egy világmegváltó alternatívát, de úgy tűnik, a Nemzetközi Automobil Szövetség a Francia Nagydíjig megfosztja őket a trükkös megoldástól.