Elismerően nyilatkozott Mick Schumacher Magyarországon nyújtott teljesítményéről a Ferrari csapatfőnöke. Mattia Binotto elmondta, a jelenleg Forma-2-ben pallérozódó tehetség megfelelő ütemű fejlődés esetén már 2021-től az F1 mezőnyének tagja lehet. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia mindkét futamon harmadik helyen végzett a Hungaroringen.

„Mick remek munkát végez, sokat lépet előre a tavalyi évhez képest. Ez a második szezonja az F2-ben, fontosnak tartom, hogy javuló tendenciát mutasson. Belekeveredett szerencsétlen helyzetekbe, a Hungaroringen viszont kifejezetten jól teljesített” - dicsérte a fiatal németet Binotto.

Mick Shumacher trófeával ünnepel

Mick Schumacher 2021-ben az Alfa Romeo vagy a Haas színeiben mutatkozhat be a Forma-1-ben. A Ferrari ezzel a két csapattal van partneri viszonyban, az olaszoknál pedig mindkét hely elkelt a következő szezonra. Binotto azonban tisztázta, az ifjú Schumacher a megfelelő időben fogja megkapni a lehetőséget, melyről Maranellóban születik majd döntés.

„Szerintem korai most döntéseket hozni a következő évvel kapcsolatban. Nyíltan és őszintén kommunikálunk vele, a bajnoki eredményei fogják meghatározni Mick jövőjét. Akkor kap ülést a Forma-1-ben, ha összességében megfelelő mértékű fejlődést tud felmutatni” - tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.

Mick Schumacher a Ferrari garázsában

A 21 éves Schumacher nem csak a versenypályán, hanem azon kívül is keresi a fejlődés lehetőségét.

„Legfőbb célom, hogy fejlesszem autóversenyzői képességemet. Szeretnék teljes értékű versenyző lenni. Emberileg is fejlődni akarok, hogy érettebb módon tudjak gondolkodni. Olyan kapcsolatot szeretnék kialakítani a csapattal, amilyenre más pilóta nem lenne képes” - beszélt terveiről Mick Schumacher.

Szerinted mikor debütálhat Mick Schumacher a Forma-1-ben? Ha megkapja a lehetőséget, vajon megközelítheti apja eredményeit?