F1: 100 000 szurkoló láthatja a helyszínen a Török Nagydíjat

Közzétéve:
2020-09-02, 18:44

A törökországi futamon a tervek szerint akár félház is lehet.

A Forma-1-es Török Nagydíj szervezői bejelentették, hogy a versenyhétvégére kinyitják az Istanbul Park kapuit – a futam napján akár 100 ezer néző is jelen lehet a helyszínen.

A koronavírus-járvány alaposan átírta az F1 2020-as versenynaptárát, így kerülhet sor a Török Nagydíj visszatérésére. Törökországban 2011 után rendeznek ismét Forma-1-es futamot. Idén eddig minden versenyt zárt kapuk mögött tartottak meg, a másfél hét múlva esedékes Toszkán Nagydíjon Mugellóban, a Portugál Nagydíjnak helyszínt adó Portimaóban, a hosszú évek után visszatérő Imolában, valamint az oroszországi Szocsiban már jelen lehetnek a nézők – igaz csak nagyon korlátozott számban. Az Istanbul Parkban viszont akár félház is lehet, a szervezők ugyanis 100 ezer nézőt szeretnének beengedni a vasárnapi versenynapon.

„Mindenre fel kell készülnünk. Ha a vírushelyzet a mostaninál rosszabbra fordul, akkor a versenyt zárt kapuk mögött kell megrendeznünk. Ismerjük a pálya befogadóképességét, nagyjából 220 ezer néző fér be a lelátókra és a nyitott területekre. Biztonsági okokból le kell zárnunk egyes szektorokat, így a távolságtartási szabályoknak megfelelően 100 ezer szurkoló lehet jelen a helyszínen” - mondta Vural Ak, a futam szervezéséért felelős Intercity elnöke.

Török Nagydíj, 8-as kanyar
A Török Nagydíj legendás 8-as kanyarja

Az Intercity tájékoztatása alapján a belépőket rendkívül alacsony áron, 1250 forintnak megfelelő összegért lehet megvásárolni, a szervezők ezzel próbálnak minél több szurkolót az Istanbul Parkba csábítani. A Motorsport.com weboldaltól származó információk szerint a végső döntést a Liberty Media és az FIA mondhatja ki a nézők beengedésének kérdésében.

„A Forma-1-nek vannak bizonyos szabványai, a jegyárak általában azonos szinten vannak. Az Intercity azonban nem nyereségvágyból szervezi a versenyt, ebben a török kormány is támogat bennünket. A belépőket 30 török líráért (1250 Ft) lehet megvenni, a háromnapos bérlet 90 lírába (3670 Ft) kerül majd. Jövő héten indulhat a jegyárúsítás, szerintem gyorsan el is fogynak” - fogalmazott Vural Ak.

Török Nagyydíj rajt

Az Intercity elnöke bízik benne, hogy a Török Nagydíj hosszútávra is bekerülhet az F1-es versenynaptárba.

„Jelenleg is folynak a tárgyalások egy 2021-ben aláírandó, hosszútávú szerződésről. Azonban nehéz egy újabb országot bevenni a naptárba anélkül, hogy egy helyszíntől meg kelljen válni. A világjárvány mindent megváltoztatott. Ha sikerül minden probléma nélkül lebonyolítanunk az idei versenyt, visszatérhetünk a hosszútávú szerződés kérdésére” - árulta el a török üzletember.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

F1i

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek