Nem okozott nagy meglepetést a Mercedes a 2021-es pilótafelállásával kapcsolatban, miután bejelentették, hogy a következő év végéig meghosszabbítják Valtteri Bottas szerződését. A finn versenyző ötödik idényét kezdheti meg jövőre a világbajnoki címvédő istállónál. 

Bottas a 2017-es szezontól vette át az előző évi világbajnok Nico Rosberg helyét a Mercedesnél, F1-es pályafutása során eddig nyolc futamgyőzelmet ünnepelhetett. Ezzel az egyik 2021-es ülés már elkelt a német istállónál. Toto Wolff csapatfőnök elárulta, hamarosan felgyorsítanák a tárgyalásokat Lewis Hamilton szerződését illetően. 

„Nagyon örülök, hogy 2021-ben is maradhatok a Mercedesnél, és további sikereket érhetünk el közösen. Köszönettel tartozom a csapatnak, a folyamatosan nyújtott támogatásért és bizalomért. Büszkén képviselem ezt a nagyszerű istállót. Az elmúlt években rengeteget fejlődtünk, én is dolgoztam a saját teljesítményem javításán. Még soha nem volt ilyen jó formában, ám még mindig képes vagyok emelni a szintet. A Mercedes ugyanezt a filozófiát vallja, állandóan éhesek a sikerre. Amióta szerelembe estem a Forma-1-gyel, az az álmom, hogy világbajnok lehessek. Ezért a célért jelenleg is harcban állok, az álom megvalósulásához pedig a Mercedes nyújtja a legjobb lehetőséget. Most egy rövidített idény közepén vagyunk, én mindenesetre az összes futamon a legjobbamat szeretném nyújtani. A múlt heti defekt nagyon rosszkor jött, ám ez már múlt. Készen állok, hogy vasárnap ismét felvegyem a harcot” - mondta Bottas.

Bottas pezsgőzik

„Örömmel jelenthetjük be, hogy Valtteri még legalább egy évig csapatunknál marad. Minden eddiginél jobb formában van, mind a pályán nyújtott teljesítményét illetően, mind pedig fizikálisan és mentálisan. Tudom és hiszem, hogy miénk a legjobb pilótapáros a mai Forma-1-ben. Valtteri szerződésének meghosszabbításával ezt az állapotot a jövőben is fenntarthatjuk. Ő egy keményen dolgozó, egyenes srác, aki kiváló kapcsolatot ápol csapattársával és az egész csapattal” - tette hozzá Toto Wolff csapatfőnök.