A Honda erőforrásai még 2015-ben tértek vissza a Forma-1-be a McLaren autóiban, azonban nem olyan sikerrel, amelyet sokan vártak. Fernando Alonso szerint egyenesen az akkori GP2-es motorok erejéhez voltak hasonlók.

Azóta már a Red Bull és a fiókcsapat, az Alpha Tauri erőforrásaiként funkcionálnak, nem is rosszul: tavaly már a Ferrarit is lenyomták. Azonban a 2020-as esztendőben váratlanul bejelentették a japánok, hogy kiszállnak a Forma-1-ből, amely komoly fejtörést okozott az osztrák istálló számára.

Miután senkitől nem kapott motort a csapat, kénytelen volt tárgyalni a Hondával, amely a döntések értelmében 2024 végéig fogja adni a motorokat az energiaitalosok számára. Ehhez a Red Bullnak el kellett érnie, hogy befagyasszák a motorok fejlesztését az év végét követően, hogy ez idő alatt létrehozzák a Red Bull Powertrains Limited projektet, amely tulajdonképpen egy erőforrásokkal foglalkozó részleg a csapat bázisán, Milton Keynes-ben.

„Hálásak vagyunk a Hondának az együttműködésért és azért, hogy segítenek biztosítani azt, hogy a Red Bull Racing és a Scuderia AlphaTauri továbbra is versenyképes erőforrásokkal versenyezzen a Forma-1-ben” - mondta Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója.

A Honda örömmel adja az erőforrásait a Red Bullnak, akik ebben az évben megcélozták a Mercedes hét éve birtokolt első helyezését. Vajon megtörik a németek egyeduralma?