Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
-1 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: 23 futam, egy rakás sprintkvalifikáció – így festhet a 2022-es versenynaptár

2021. október 06. | 02:54

Jövőre rendezik az első Miami Nagydíjat a Forma-1 történetében.

Újabb rekorddöntésre készül a Forma-1. Stefano Domenicali elnök-vezérigazgató bejelentette, hogy a 2022-es versenynaptárban 23 futam kap majd helyet. A hivatalos verziót várhatóan még ebben a hónapban megerősítik, annyit azonban már most is lehet tudni, hogy május 6-8 között Miamiba látogat a Száguldó Cirkusz mezőnye – ezen a helyszínen első alkalommal rendeznek majd F1-es futamot.

„23 versenyt tervezünk lebonyolítani a 2022-es idényben. Természetesen tiszteletben tartjuk a világ különböző pontjain bevezetett Covid-19 korlátozásokat. Célunk, hogy a rajongók normál keretek között élvezhessék a futamokat. Annyit elárulhatok, hogy nem mindegyik helyszínen fogjuk alkalmazni a sprintkvalifikációt. A formátumot megtartjuk, várhatóan a versenyek egyharmadán találkozhatunk majd vele. A következő szezon a tervek szerint márciusban kezdődik, és november közepén ér majd véget” – mondta Domenicali a Sky Sportsnak adott interjúban.

A hagyományos időmérő edzést felváltó sprintfutamra eddig két helyszínen, Silverstone-ban és Monzában került sor, a harmadik pedig majd a Sao Paulói Nagydíjon, Brazíliában bonyolítják le. Domenicali szerint az ötlet elsöprő sikert aratott, ezért 2022-ben is alkalmazni fogják.

„Az idei év elején három tesztversenyről volt szó, ezeken szerettük volna megtapasztalni, hogy ez-e a helyes irány a jövőre nézve. A visszajelzések döntő többsége rendkívül pozitív volt. A versenyek szervezői is örülnek, hiszen így péntekre, szombatra és vasárnapra is több akció jut” – tette hozzá az olasz sportvezető.

2021-ben eddig 15 versenyhétvégén vagyunk túl, a tervek szerint összesen 22 futamra kerülhet sor. Múlt héten bejelentették, hogy idén novemberben megrendezik az első Katari Nagydíjat, mely az F1-gyel kötött hosszútávú megállapodás értelmében a következő 10 évben a versenynaptár állandó helyszíne marad.

Sebességkorlátozás az Autobahn egészén – vajon meglépi az új német kormány? A Honda elárulta, mikor érkezik az új Civic Type R

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!