F1: Az Olasz Nagydíj után leköszön a Williams helyettes-csapatvezetője

Közzétéve:
2020-09-03, 14:47

Claire Williams a tulajdonosváltást követően távozik a patinás brit istálló éléről.

Elhagyja a Williams Forma-1-es istállót a csapatvezető-helyettes, Claire Williams. A Dorilton Capital amerikai befektetési vállalat a múlt hónapban vásárolta fel a legendás csapat részvényeinek 100%-át, a Sir Frank Williams által alapított konstruktőr életében így új időszámítás kezdődik.

Sir Frank tavaly ünnepelte 50. évfordulóját a csapat élén. A Williams az F1 történetének egyik legsikeresebb istállója, hét egyéni világbajnoki címet és kilenc konstruktőri elsőséget ünnepelhettek. A csapat napi működésének irányítását a legendás alapító lánya, Claire Williams vette át 2013-ban.

„Nehéz szívvel jelentem be, hogy lemondok a csapatnál betöltött pozíciómról. Szerettem volna még sokáig folytatni a munkát, hogy a következő generáció számára is megőrizhessem a Williams-család örökségét. Az istálló anyagi problémáira nem tudtunk házon belül megoldást találni, így eladtuk a csapatot a Dorilton Capitalnek. A családom számára mindig a Williams munkatársai voltak az elsők, hiszem, hogy most is a legjobb döntést hoztuk meg. A csapat irányítása a megfelelő kezekben lesz” - fogalmazott Claire Williams.

A Williams helyettes csapatvezetője azzal indokolta lemondását, hogy szeretne lehetőséget biztosítani a Dorilton számára, hogy valóban új fejezetet nyithassanak az istálló életében.

„Hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy ennél a csapatnál nőttem fel, és testközelben tapasztalhattam meg a Forma-1 csodálatos világát. Minden percét élveztem, örökké hálás leszek az adódott lehetőségekért. Most új kihívások után fogok nézni, ám mindenekelőtt szeretnék rengeteg időt tölteni a családommal” - árulta el a leköszönő vezető.

Claire Williams arról is beszélt, hogy élete egyik legnehezebb döntését hozta meg, illetve nagyon fog neki hiányozni a Forma-1-es közeg.

„Szeretnék köszönetet mondani a Dorilton támogatásáért, a szurkolók kitartásáért és szeretetéért. A Williams mindig is egy nagy családként működött, a nehéz időszakokban is motiválni tudtuk egymást. Őszintén remélem, hogy a csapat ismét sikeres lesz, és az élmezőnyben harcolhat. Végül, de nem utolsósorban szeretném megköszönni Édesapám támogatását, és mindazt, amit ennek a sportágnak adott” - zárta gondolatait Claire Williams.

A Williams csapata a 2019-es évben a mezőny végén kullogott, az idei szezonra azonban valamelyest javult az autó teljesítménye. Az istálló brit pilótája, George Russell több alkalommal az időmérő edzés második szakaszába, azaz a Q2-be jutott. A versenyzők tekintetében 2021-ben sem lesz változás, Russell csapattársa jövőre is a kanadai Nicholas Latifi lesz majd. Az új csapatvezető személye egyelőre nem ismert, a bejelentést követően azonban erre a kérdésre is választ kaphatsz az Alapjáraton.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek