szerda - 2023. május 31.
26 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Az Olasz Nagydíj után leköszön a Williams helyettes-csapatvezetője

2020. szeptember 03. | 16:47

Claire Williams a tulajdonosváltást követően távozik a patinás brit istálló éléről.

Elhagyja a Williams Forma-1-es istállót a csapatvezető-helyettes, Claire Williams. A Dorilton Capital amerikai befektetési vállalat a múlt hónapban vásárolta fel a legendás csapat részvényeinek 100%-át, a Sir Frank Williams által alapított konstruktőr életében így új időszámítás kezdődik.

Sir Frank tavaly ünnepelte 50. évfordulóját a csapat élén. A Williams az F1 történetének egyik legsikeresebb istállója, hét egyéni világbajnoki címet és kilenc konstruktőri elsőséget ünnepelhettek. A csapat napi működésének irányítását a legendás alapító lánya, Claire Williams vette át 2013-ban.

„Nehéz szívvel jelentem be, hogy lemondok a csapatnál betöltött pozíciómról. Szerettem volna még sokáig folytatni a munkát, hogy a következő generáció számára is megőrizhessem a Williams-család örökségét. Az istálló anyagi problémáira nem tudtunk házon belül megoldást találni, így eladtuk a csapatot a Dorilton Capitalnek. A családom számára mindig a Williams munkatársai voltak az elsők, hiszem, hogy most is a legjobb döntést hoztuk meg. A csapat irányítása a megfelelő kezekben lesz” - fogalmazott Claire Williams.

A Williams helyettes csapatvezetője azzal indokolta lemondását, hogy szeretne lehetőséget biztosítani a Dorilton számára, hogy valóban új fejezetet nyithassanak az istálló életében.

„Hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy ennél a csapatnál nőttem fel, és testközelben tapasztalhattam meg a Forma-1 csodálatos világát. Minden percét élveztem, örökké hálás leszek az adódott lehetőségekért. Most új kihívások után fogok nézni, ám mindenekelőtt szeretnék rengeteg időt tölteni a családommal” - árulta el a leköszönő vezető.

Claire Williams arról is beszélt, hogy élete egyik legnehezebb döntését hozta meg, illetve nagyon fog neki hiányozni a Forma-1-es közeg.

„Szeretnék köszönetet mondani a Dorilton támogatásáért, a szurkolók kitartásáért és szeretetéért. A Williams mindig is egy nagy családként működött, a nehéz időszakokban is motiválni tudtuk egymást. Őszintén remélem, hogy a csapat ismét sikeres lesz, és az élmezőnyben harcolhat. Végül, de nem utolsósorban szeretném megköszönni Édesapám támogatását, és mindazt, amit ennek a sportágnak adott” - zárta gondolatait Claire Williams.

A Williams csapata a 2019-es évben a mezőny végén kullogott, az idei szezonra azonban valamelyest javult az autó teljesítménye. Az istálló brit pilótája, George Russell több alkalommal az időmérő edzés második szakaszába, azaz a Q2-be jutott. A versenyzők tekintetében 2021-ben sem lesz változás, Russell csapattársa jövőre is a kanadai Nicholas Latifi lesz majd. Az új csapatvezető személye egyelőre nem ismert, a bejelentést követően azonban erre a kérdésre is választ kaphatsz az Alapjáraton.

  • Címkék:
  • F1
Sajtóhírek szerint 2021 májusára halasztják a Los Angeles-i Autószalont Hidrogén-üzemanyagcellás stratégiáját ismerteti a Hyundai

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!