2024. január 23. | 16:06

A Forma-1 egykori vezére ezzel egy kicsit odaszúrt Lewis Hamiltonnak.

2022-ben új szabályrendszer mentén kezdődött meg a száguldás a Forma-1-ben. A megváltozott körülményekre egyértelműen a Red Bull reagált a legjobban, Max Verstappen abban az évben, majd tavaly is simán menetelt a világbajnoki címig.

2023-ban még erősebb volt a dominancia, az osztrák csapat versenyzőin kívül csak Carlos Sainz tudott futamot nyerni a Ferrarival. Az üldözők közül a Mercedes, ezáltal Lewis Hamilton is győzelem nélkül maradt, a brit pilótának a 2022-es év után a tavalyi volt a második ilyen szezonja.

A német BILD napilapnak adott interjúban Bernie Ecclestone is megszólalt a kérdéssel kapcsolatban. A Forma-1 egykori vezére úgy véli, Lewis Hamilton kudarcot vallott a tavalyi idényben. Ecclestone nem kímélte Hamilton csapattársát, George Russellt sem, aki kollégájához képest 59 pontos hátrányban fejezte be az évet.

„Hamilton és Russell is a saját tudása alatt teljesített 2023-ban. Nem kellett volna ilyen simán kikapniuk a Red Bulltól” – mondta Ecclestone, utalva arra a tényra, hogy a Mercedes 409 pontjához képest a Red Bull több mint kétszer annyit gyűjtött.

A 93 éves üzletember sok mindent látott már a Forma-1-ben, számos domináns teljesítménynek lehetett szemtanúja, köztük Schumacher és a Ferrari, valamint a hibrid korszakban Hamilton és Mercedes egyeduralmával. Bernie Ecclestone ennek kapcsán érdekes kijelentést tett, mellyel egy kicsit odaszúrt hétszeres világbajnok honfitársának.

„A Red Bull türelmesen átvészelte a Mercedes dominanciáját, közben megalkották a legjobb autót, ők a legjobb csapat, övék a legjobb pilóta. Christian Horner csapatfőnök kiválü munkát végzett. Ami Max Verstappent illeti, ő a Mercedes, a Ferrari, sőt akár a McLaren volánja mögött is tudott volna futamot nyerni 2023-ban” – tette hozzá az F1 korábbi tulajdonosa.

Bernie Ecclestone pár héttel ezelőtt a Sky Germany televíziós csatornának azt mondta, bízik Lewis Hamilton nyolcadik világbajnoki címében. A mostani megszólalása már nem tartalmaz túl sok derűlátást, inkább Max Verstappen képességeit méltatja.

James Manning / PA Images / Getty Images