2020. december 21. | 15:20

Jövőre várhatóan erősebb lehet az olasz gárda autója.

Miután a Ferrari 40 éve a legrosszabb teljesítményt nyújtotta az idei szezonban, nagyon sok szurkoló a teljes vezetés leváltását szorgalmazta. Louis Camilleri vezérigazgató váratlanul lemondott, bár elmondása egyébként nem azért, mert sikertelen volt a Forma-1-es istálló. Mattia Binotto azonban maradt a helyén a csapatfőnöki székben, most pedig bocsánatot kért a szurkolóktól, és több dolgot is bejelentett ezzel együtt.

A Sebastian Vettelt váltó Carlos Sainz most először ellátogatott Maranellóba is, hogy részt vegyen több 2021-es felkészülési eseményen is, köztük üléspróbája is volt.

A Ferrari kálváriája még 2020 elején indult, amikor az FIA betiltotta a 2019-ben használt motorjukat, amelyet szabálytalannak minősítettek. Az olaszok viszont egy kivételesen erős motorra építették a kasztnit, amely rendkívüli sebesség esetén kezd csak el működni. Így ha nincs meg a sebesség, akkor a nagyobb légellenállás inkább átok, mint áldás.

Mindennek köszönhetően a maranellóiak SF1000-es modellje nem bizonyult versesnyképesnek az idei esztendőben. A Ferrari összesen három dobogós helyet jegyzett a szezonban, és a megszerzett 131 pont a konstruktőri tabella hatodik helyére volt elegendő. 

„Nem hiszem, hogy összességében ilyen nehéz idényt vártunk, nemcsak a teljesítmény szempontjából, hanem a Covid-járvány az összes körülmény kapcsán, amellyel szembe kellett néznünk. A teljesítményünk szintje nem megfelelő a Ferrari színvonalának. Nagyon csalódottak vagyunk ezért, érezzük a teljes felelősséget. Sajnálatunkat fejezzük ki mind a márkának és nyilvánvalóan a rajongóinknak” - mondta Binotto.

„Ez egy olyan szezon, amikor azt gondolom, hogy sokat fektettünk a jövőbe, van türelmünk és stabilitásunk, és bízom abban, hogy valóban megtudjuk teremteni azokat a szilárd alapokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy ismét versenyképesek legyünk. Remélhetőleg egy új és sikeres korszak vár ránk” - zárta gondolatait Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

  • Címkék:
  • F1