2020. december 11. | 11:21

Általában csendesebb vezér volt az elődeihez képest. De ki lehet méltó utód?

Camilleri személyes okokra hivatkozva azonnali hatállyal lemond a Ferrari vezérigazgatói és a Philip Morris International Inc. elnöki posztjáról. Ezzel az utódlási tervet elindították, addig pedig, amíg nem találják meg az ideális személyt, John Elkann elnök veszi át a szerepét.

„Louis már nagyon régóta tagja a Ferrari igazgatóságának, mindig rendíthetetlen felelősségtudatot mutatott szervezetünk folytonossága mellett, miközben ambiciózus, előremutató stratégiával kalauzolta a Ferrarit a jövőbe” – mondta Elkann az alkalmazottaknak írt levelében.

Habár tudnivaló volt, hogy Camilleri elkapta a koronavírust, a Ferrari és a Philip Morris képviselői szerint nem a betegség áll a lemondás hátterében. 2018-ban nevezték ki a Ferrari élére, Sergio Marchionne váratlan halálát követően.

Nagy kérdés, mi lesz ezután, ki követheti őt a vezérigazgatói székben, hiszen ő volt a legnagyobb pártfogója Mattia Binottonak és elkötelezett híve volt annak, hogy olasz alapokból lehet csak újra építeni a csapatot. Ezzel akár már a téli holtszezonban meginoghat Binotto csapatfőnöki széke. Remélhetőleg egy olyan ember érkezhet a Ferrari élére, aki érti, hogy mit jelent az, hogy Ferrari és Enzo Ferrari örökség.