2021. május 28. | 14:01

A német csapatnak 48 órába telt, míg leszedte a finn versenyző kerekét az autóról.

A hétvégén rendezték a Monacói Nagydíjat, amelyen meglepetésre nagyon sokat hibázott a Mercedes. Verstappen előnybe került, az egyetlen akadály a számára Bottas lehetett volna, aki viszont egy szerencsétlen kerékcsere miatt esett ki.

A finn pilóta joggal lehetett dühös, hiszen ez remek lehetőség lett volna arra, hogy visszaszálljon a bajnoki címért folytatott küzdelembe. Az egész annak volt köszönhető, hogy a kerékcsavar menete gyakorlatilag kettő próbálkozás teljesen szétment.   

Emiatt a csapat hosszú idő után még a konstruktőri első helyet is elvesztette a tabella élén, hiszen Hamilton hetedik helye csak néhány pontot hozott a számukra. Egy negatív rekord viszont biztosan az övék lehet, mivel míg a leggyorsabb kerékcsere rekord a Red Bull érdeme, 1,82 másodperccel, a németek most megcsinálták a világ leghosszabb és leglassabb kiállását, hiszen a kereket csak csütörtökön sikerült levágniuk. Ezzel összesen 345 600 másodpercesre sikerült a művelet.

A világbajnoki küzdelem tehát egyre szorosabb, most a Red Bull került előnybe, de közel sem dőlhetnek hátra, hiszen a Bakuban tapasztalható tempó mindig is kedvezett a Mercedes autóinak. A pálya kettőssége viszont, már ami az egyenesek és a szűk utcai kanyarok arányát illeti, egészen kiélezett párharcot vetít előre, amibe talán megint beleszólhat az egyre nagyobbakat villanó középmezőny is.

  • Címkék:
  • F1