F1: Bottas hiszi, hogy legyőzheti Hamiltont

Közzétéve:
2020-10-16, 06:22

A finn pilóta hátránya 69 pont a világbajnoki címért folytatott küzdelemben – ennek ledolgozásához kisebb csodára lenne szüksége.

Valtteri Bottas nyerte a 2020-as F1-es idény első futamát Ausztriában. Akkor még nem ő sem gondolt arra, hogy ezt követően már nem sokáig fogja vezetni a világbajnoki pontversenyt. Hamilton ugyanis hármas győzelmi szériát produkált, a Magyar Nagydíj után pedig már ő állt a táblázat élén. A Mercedes brit pilótája azóta 69 pontos előnyt épített ki csapattársávaé szemben, és minden jel szerint meg fogja nyerni pályafutása hetedik Forma-1-es világbajnoki címét.

Bottasnak egyáltalán nincs könnyű dolga, Hamilton ugyanis nagyon ritkán hibázik, a finn pedig nem mindig képes kihasználni a kínálkozó lehetőséget. Mindezek ellenére bízik saját képességeiben, és hiszi, hogy legjobb formáját mutatva legyőzheti Hamiltont.

„Természetesen el kell hinnem, hogy a legjobb formámban legyőzhetem őt. Vannak napok, amikor ő kerekedik felül. Az eredmények nyilván nem hazudnak, összességében Lewis a sikeresebb kettőnk közül. Nem akarok azonban semmilyen politikai játszmába belemenni. Szeretem a sportszerű, de kemény csatákat, szeretek versenyezni, a stílusom pedig mindig is ilyen volt, nem is fogok megváltozni” - fogalmazott Bottas.

Bottas és Hamilton

A Mercedes finn pilótája összességében elégedetten nyilatkozott az idei teljesítményéről, annak ellenére, hogy csak két futamot nyert meg, miközben Hamilton neve mellett már hét győzelem áll.

„Az elmúlt évekhez képest különösen elégedett vagyok a teljesítményemmel. Főleg a versenytempóm javult sokat. Apró részleteken múlik minden, gyakran csak egy hajszál választ el a jobb eredménytől. Mindent összevetve pozitívan értékelem az idei évet” - tette hozzá a finn.

F1: Bottas hiszi, hogy legyőzheti Hamiltont

A Forma-1-es világbajnok Mercedes pilótájaként nyilván kiemelt figyelem irányul Bottasra, akinek a kritikákkal is meg kell birkóznia. Az Orosz Nagydíj megnyerését követően önmagát idézve üzent a kritikusoknak.

„Sportolóként és emberként is próbálom a maximumot nyújtani. Amikor úgy érzem, hogy nem jönnek az eredmények, nem sikerül elérni a céljaimat, akkor bizony felgyülemlik a feszültség. Az emberek pedig folyton ítélkeznek felettem, pedig azt sem tudják, ki vagyok. Senki nem lát bele a fejembe, így butaságnak tartom, ha valakit a kívülről látottak alapján ítélnek meg” - mondta Bottas.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Leclerc és Verstappen
2019. december 31.
Lewis Hamilton dominált – de melyik volt a legjobb küzdelem, a legjobb kör, a legjobb verseny?

További hírek