2020. június 10. | 13:49

Mattia Binotto csapatfőnök legalábbis ezt állítja.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke úgy véli, Carlos Sainz megnyerheti a világbajnoki címet a Ferrarival. A spanyol pilóta 2021-től csatlakozik az olasz istállóhoz, ahol a távozó Sebastian Vettel helyét veszi át. A négyszeres világbajnok német versenyző helyzete egyelőre bizonytalan, a szerződése mindenesetre az idei szezon végén lejár.

„Szeretnénk, ha Carlos hamar beilleszkedne és jó teljesítményt tudna nyújtani. Charles [Leclerc] már bizonyította, hogy a legjobbak közé tartozik. Ők ketten hozzásegíthetik a Ferrarit a közös cél, azaz a konstruktőri bajnoki cím megnyeréséhez.

Az első év nehezebb lesz, hiszen meg kell értenie a csapat és az autó működését. Ezért is írtunk alá egy évnél hosszabb szerződést Sainzzal. Megvan benne minden, ami világbajnokká teheti. Hiszem, hogy a Ferrarival megvalósíthatja az álmait” - mondta Binotto a spanyol Marca című lapnak.

Sokan úgy vélik, hogy Carlos Sainz második számú pilótának szerződött Maranellóba. A spanyol versenyző azonban kihangsúlyozta, hogy a szerződésében ilyen kitétel nem szerepel. Ezt a kérdést Binotto is igyekezett tisztázni, a csapatnak állítása szerint nem áll szándékában rangsorolni a pilótákat. A csapatfőnök annak lehetőségét sem látja, hogy Leclerc és Sainz között komoly feszültség alakuljon ki.

„A csapatérdeket kell előtérbe helyeznünk, ez mindennél fontosabb. Örülünk annak, hogy két jó versenyzővel dolgozhatunk. Elképzelhető, hogy az adott pálya dönti majd el, hogy kit részesítünk előnyben. Michael Schumacher idejében is egyenlő helyzetből indultak a versenyzők, csak ő már a harmadik futamra világossá tette, melyikük az elsőszámú” - magyarázta el a helyzetet a Ferrari csapatfőnöke.

„Szerintem Carlos és Charles között nem lesz feszültség, minden simán fog menni. Ha bármi probléma merül fel, az én dolgom lesz elsimítani. Charles nagyon sokat fejlődött, egyre jobban érti, mit is jelent pontosan a Ferrari kötelékébe tartozni. A Brazil Nagydíjon történt incidens [Vettel és Leclerc ütközése] egy szerencsétlen eset volt, az autóversenyzésben ilyenek előfordulnak” - tette hozzá Binotto.

  • Címkék:
  • F1