2019. december 21. | 17:44

A Ferrari csapatfőnöke bízik benne, hogy tudja kezelni a versenyzők között kialakult feszültséget.

Társszerző: Hajdu Balázs

Mattia Binotto elutasította azokat a feltételezéseket, mely szerint Sebastian Vettel és Charles Leclerc viszonya kezelhetetlenné fajult. A növekvő feszültség jeleit egész évben tapasztalni lehetett: volt megtagadott csapatutasítás, elmulasztott szélárnyék, megszegett egyezségek – majd a konfliktus csúcspontja, a Brazíliában bekövetkezett ütközés.

A médiában megjelent hírek szerint Vettel és Leclerc nincsenek beszélőviszonyban. Binotto szerint ez nagyon távol áll a valóságtól.

„Nagyszerű párosunk van, nincs arról szó, hogy puskaporos hordón ülnénk. A pilótáink gyorsak és sikerre éhesek. Pályán kívül Sebastian és Charles jóban vannak egymással. Kiváló a hangulat, a kívülről érkező feltételezések nem fedik a valóságot. A versenyzőink nyitottak és beszélnek egymással. Nem gondolom, hogy nehéz lenne kezelni őket” - mondta Binotto a német Auto Motor und Sportnak.

Binotto véleménye szerint a rivalizálás pozitív hatással volt a versenyzőkre. Az év nehezen indult a csapat számára, a nyári szünet után Leclerc hatalmas formába lendült, Vettel pedig Szingapúrban talált rá a győzelem útjára.

“Sebastian nem bízott eléggé az autóban. A hátulja nem volt eléggé stabil, különösen fékezésnél. Önbizalom nélkül pedig nem lehet a határon autózni. Minél több leszorítóerőt találtunk, Seb annál magabiztosabbá vált. Javultak a köridői, Charles pedig remek mércének bizonyult, és plusz motivációt jelentett számára. Seb egy tapasztalt pilóta, aki rengeteget elemez. Próbálja megérteni a dolgokat. Feldolgozta a problémákat, és tudta, hogy miben kell fejlődnie neki és az autónak” - emlékezett vissza Binotto.

Miközben azt állítja, hogy minden rendben Vettel és Leclerc között, Binotto elismerte, hogy az Interlagosban történt fájdalmas ütközést el kellett volna kerülniük.

„Amit Brazíliában láttunk, annak nem szabadott volna megtörténnie. Csak egy kicsit értek össze, az esetnek mégis súlyos következményei lettek. Számunkra a legfájdalmasabb, hogy nulla pontot szereztünk. Azt viszont nem mondanám, hogy őrült akció volt. Ha a csapattársad ellen versenyzel, akkor viszont egy kicsit óvatosabbnak kell lenned. A versenyzőink tudják, hogy az ütközés elfogadhatatlan volt, az esetet egymás között megbeszélték. Tudják, hogy a csapatérdek az első” - állapította meg Binotto.

Szerinted milyen lesz 2020-ban Vettel és Leclerc kapcsolata a Ferrarinál?

  • Címkék:
  • F1