F1: a csapatok egyhangúlag megvétózták a 2020-as gumikat

Közzétéve:
2019-12-10, 16:06

A következő idényre készült abroncsok nem arattak tetszést a csapatok körében.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Forma-1-es csapatok egyhangúlag a 2020-ra tervezett abroncsok elutasítására szavaztak. Ennek megfelelően jövőre is az idei gumikat láthatjuk a Száguldó Cirkuszban.

A 2020-as prototípust először az Austinban rendezett versenyhétvége szabadedzésein tesztelték. Az új abroncsokat a gumikopás csökkentése, valamint a szélesebb működési tartomány elérése jegyében tervezték. A gumikat tesztelő pilóták részéről azonban nagyobb számban érkeztek negatív visszajelzések.

Ennek eredményeként felmerült, hogy maradjanak a 2019-ben használt gumik. A Pirelli azt mondta, hogy nyitott lenne a dologra, ám reménykedtek abban, hogy a szezont követő kétnapos teszten mélyebb betekintést nyerhetnek az új abroncsok helyzetébe.

Yas Marinában tesztelt a Red Bull is a szezon után

A Haas pilótája és a versenyzők szervezetének (GDPA) elnöke, Romain Grosjean azonban elmondta, hogy a Yas Marinában tartott tesztek nem változtattak a kialakult véleményen, a csapatok ezért egyhangú döntéssel elutasították az új gumikat.

„Az FIA szeretne köszönetet mondani a Pirellinek és a csapatoknak, az abroncsok fejlesztésében nyújtott munkájukért és együttműködésükért. Egyhangú döntés alapján jövőre is a 2019-es gumikat fogják használni. Mindenesetre értékes tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, melyeket a jövőben hasznosítani tudunk” - áll az FIA közleményében.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek