F1: a csapatok egyhangúlag megvétózták a 2020-as gumikat

Közzétéve:
2019-12-10, 16:06

A következő idényre készült abroncsok nem arattak tetszést a csapatok körében.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Forma-1-es csapatok egyhangúlag a 2020-ra tervezett abroncsok elutasítására szavaztak. Ennek megfelelően jövőre is az idei gumikat láthatjuk a Száguldó Cirkuszban.

A 2020-as prototípust először az Austinban rendezett versenyhétvége szabadedzésein tesztelték. Az új abroncsokat a gumikopás csökkentése, valamint a szélesebb működési tartomány elérése jegyében tervezték. A gumikat tesztelő pilóták részéről azonban nagyobb számban érkeztek negatív visszajelzések.

Ennek eredményeként felmerült, hogy maradjanak a 2019-ben használt gumik. A Pirelli azt mondta, hogy nyitott lenne a dologra, ám reménykedtek abban, hogy a szezont követő kétnapos teszten mélyebb betekintést nyerhetnek az új abroncsok helyzetébe.

Yas Marinában tesztelt a Red Bull is a szezon után

A Haas pilótája és a versenyzők szervezetének (GDPA) elnöke, Romain Grosjean azonban elmondta, hogy a Yas Marinában tartott tesztek nem változtattak a kialakult véleményen, a csapatok ezért egyhangú döntéssel elutasították az új gumikat.

„Az FIA szeretne köszönetet mondani a Pirellinek és a csapatoknak, az abroncsok fejlesztésében nyújtott munkájukért és együttműködésükért. Egyhangú döntés alapján jövőre is a 2019-es gumikat fogják használni. Mindenesetre értékes tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, melyeket a jövőben hasznosítani tudunk” - áll az FIA közleményében.

Forrás:

További autós hírek

Nagyon sok esetetről tudunk, ahol a lakók konkrétan megmondják: “Ne állj meg itt haver, mert kiszúrom a gumit, meg összekarcolom”…

A jelenlegi adatok szerint egy 33 éves férfi személygépkocsival közlekedett Dorog irányába, amikor egy kanyarban eddig tisztázatlan okból áttért a…

Nem elég, hogy nem akarja a piros lámpát kivárni… “Szokásos esti dugó a híd felé, két sáv áll mint a…

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Fittipaldi pózol a serleggel
2020. január 01.
Az alábbi pilóták számára nem ért véget az autóversenyzés a Száguldó Cirkusz elhagyása után.
Fisichella
2020. január 04.
Nem mindenki tudta kezelni a nagycsapatoknál jelentkező nyomást.